Οι BTS ακύρωσαν τις συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε το συγκρότημα των super star της K-pop, εξαιτίας των ανησυχιών που προκαλεί η νόσος του νέου κοροναϊού.

Ακυρώνουν τις συναυλίες

Σύμφωνα με μια δημοσίευση στον επίσημο λογαριασμό των BTS στο Twitter (@bts_bighit), οι συναυλίες «Map of the Soul» που προγραμματίστηκαν για τις 11, 12, 18 και 19 Απριλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο Jamsil της Σεούλ έχουν ακυρωθεί και όσοι έχουν αγοράσει εισιτήρια θα λάβουν πίσω τα χρήματα που κατέβαλαν.

«Είναι αναπόφευκτο να ακυρωθεί η συναυλία χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση» αναφέρεται στην ανακοίνωση στην κορεατική γλώσσα. «Παρακαλείσθε να καταλάβετε ότι αυτή η απόφαση έγινε μετά από εκτεταμένη και προσεκτική μελέτη».

 

Παρ’ όλο που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώθηκε από τον επίσημο εκπρόσωποι του γκρουπ, μία νέα ημερομηνία συναυλίας στο Rose Bowl στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ φαίνεται, σύμφωνα με το Variety, να έχει προστεθεί στην περιοδεία των BTS. Δύο συναυλίες είχαν ήδη προγραμματιστεί για τις 2 και 3 Μαΐου.

Πολλοί καλλιτέχνες ακυρώνουν ή αναβάλουν τις εμφανίσεις τους στην Άπω Ανατολή και όχι μόνο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η εταιρεία που εκπροσωπεί τους BTS ανακοίνωσε ότι η εξάπλωση του COVID-19 στη Νότια Κορέα καθιστά αδύνατη την πρόβλεψη της κλίμακας της επιδημίας μέχρι τον Απρίλιο.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι καθήκον της είναι σκέφτεται για την υγεία και την ασφάλεια των καλλιτεχνών, των συνεργείων παραγωγής και των περισσότερων από 200.000 θαυμαστών που αναμένονταν στις συναυλίες στη Σεούλ.

 

Η Disney δήλωσε την Παρασκευή ότι τα θεματικά πάρκα της στο Τόκιο θα κλείσουν για δύο εβδομάδες, όπως επίσης και στη Σαγκάη και το Χονγκ Κονγκ.