Έρευνα γνωστής ιστοσελίδας ήρθε να δώσει απάντηση σε ένα ερώτημα που λίγοι άνθρωποι (άντρες ΚΑΙ γυναίκες) ομολογούν ότι αναλογίζονται συχνά-πυκνά: Σε ποια χώρα του κόσμου ζουν οι άντρες που είναι περισσότερο… προικισμένοι;

Ποιοι… αντέχουν

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Ολλανδούς επιστήμονες απέδειξε ότι οι Άγγλοι έχουν μεγάλη αντοχή ενώ χρειάζονται περισσότερο χρόνο από την αρχή της διείσδυσης μέχρι την εκσπερμάτιση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, δρ. Marcel D. Waldinger, καθηγητή Σεξουαλικής Ψυχοφαρμακολογίας, «ένα ποσοστό όσων θεωρούσαν ότι έχουν πρόβλημα, στην πραγματικότητα ανήκαν στο μέσο όρο, δηλαδή άντεχαν γύρω στα 6 λεπτά».

Όπως προέκυψε από την ίδια έρευνα «πρωταθλητές» στην διάρκεια του σεξ αναδεικνύονται οι Άγγλοι με χρόνο τα 10 λεπτά. Ακολουθούν οι Αμερικάνοι με χρόνο 8,1΄ οι Ολλανδοί με 6,5΄, οι Ισπανοί με 4,9΄και έπονται οι Τούρκοι με 4,4΄.

 

Ολοένα και συχνότερη!

Ένα ακόμη πρόβλημα που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς είναι η κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των ανδρών, ηλικίας 20 έως 30 ετών που εμφανίζουν ή πιστεύουν ότι έχουν πρόβλημα με τις αποδόσεις τους στο σεξ.

Παρόλα αυτά οι ειδικοί σεξολόγοι υποστηρίζουν ότι οι χρόνοι της σεξουαλικής επαφής είναι υποκειμενικοί ενώ καθοριστικό ρόλο παίζουν οι επιθυμίες του ζευγαριού, αφού αυτό που κάποιοι θεωρούν «γρήγορο», για κάποιους άλλους δεν είναι.

 

Τι γίνεται με τους Έλληνες

Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΜΟΠ τρεις στους δέκα άνδρες άνω των 40 ετών κάποια στιγμή της σεξουαλικής ζωής τους θα «ολοκληρώσουν» πιο γρήγορα από όσο θα ήθελαν ενώ εκτιμάται ότι 500.000 άνδρες εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό το 2025 στην Ελλάδα.

Από την άλλη με βάση τα στοιχεία του IMS (ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής πωλήσεων φαρμάκων) οι πωλήσεις των τριών φαρμάκων του έρωτα όχι μόνο δεν έπεσαν εν μέσω τρόικας αλλά αντίθετα παρουσιάζουν και μια ελαφριά άνοδο.