Η Ελλάδα θα είναι παρούσα στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με εκπρόσωπο την 17χρονη Stefania, που θα ερμηνεύσει το κομμάτι με τίτλο «Supergirl», το οποίο παρουσιάστηκε την Κυριακή (1/3).

 

 

Συγκεκριμένα, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αποκάλυψε την 41η συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision μέσα από την εκπομπή «Eurovision – Η αντίστροφη μέτρηση», με παρουσιαστή τον Μιχάλη Μαρίνο, η οποία θα παρουσιάζει έως και τον Μάιο όλα τα νέα για τον μουσικό διαγωνισμό.

Το τραγούδι «Supergirl» υπογράφουν ο Δημήτρης Κοντόπουλος, οι Arcade και η Sharon Vaughn.

 

 

Το βίντεο κλιπ σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Καρύδας με τα γυρίσματα να έχουν γίνει σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Η 17χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη θα ανέβει ως «Supergirl» στη σκηνή του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, στο Ρότερνταμ εκπροσωπώντας την Ελλάδα, ύστερα από την ομόφωνη θετική γνωμοδότηση της Ομάδας Εργασίας.

 

Η Στεφανία Λυμπερακάκη γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2002 από Έλληνες γονείς στην Ουτρέχτη και κατάγεται από το χωριό Σοφικό του Έβρου.

Σε ηλικία 9 ετών συμμετείχε στο Ολλανδικό The Voice Kids όπου είχε ήδη ξεχωρίσει ενώ μετρά αρκετές συμμετοχές στην παιδική χορωδία της Ολλανδίας με την οποία τραγούδησε μπροστά στα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ολλανδίας.

Το 2016, μαζί με τις Kisses κέρδισε τον ολλανδικό εθνικό τελικό εκπροσωπώντας τότε την Ολλανδία στην Junior Eurovision, όπου κατέκτησε την 8η θέση.

Πόσο θα κοστίσει η ελληνική συμμετοχή

 

Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα, το κόστος που έχει προϋπολογιστεί για την αποστολή στον 65ο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού στο Ρότερνταμ, ανέρχεται σε 337.058 ευρώ συν ΦΠΑ και λοιπούς φόρους. Η ΕΡΤ ΑΕ θα μεταδώσει απευθείας τους δύο ημιτελικούς (12 και 14 Μαΐου), τον τελικό του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού (16 Μαΐου) καθώς και την εκπομπή για την παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης για το κόστος της ελληνικής συμμετοχής στον διαγωνισμό:

«Στην Αθήνα, σήμερα, 3 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» («ΕΡΤ ΑΕ») ζήτησε από τα υπόλοιπα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τη λήψη απόφασης επί των κατωτέρω θεμάτων διά περιφοράς του πρακτικού.

Στην πρόσκλησή του αυτή ανταποκρίθηκαν όλα ανεξαιρέτως τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ακολούθως το πρακτικό υπογράφεται από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Ζούλα, Πρόεδρο του ΔΣ, Γεώργιο Γαμπρίτσο, Διευθύνοντα Σύμβουλο, Νικόλαο Ελματζιόγλου, Ιωάννα Στεφανάκη, Δημήτριο Παπαδημητρίου και Αριστοτέλη Μεταξά, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Του εν λόγω πρακτικού έλαβε γνώση ο κ. Βασίλειος Πατσιαντός, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών και η κα Ελισάβετ Βιδάλη Κελαγιάννη, Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Θέμα 1ο: Προϋπολογισμός Eurovision 2020. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. Το Διοικητικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη το από 24.01.2020 πρακτικό συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας EUROVISION 2020 και την εισήγηση της Διευθύντριας Διεθνών Σχέσεων με αρ. πρωτ. : 2/31.01.2020, σχετικά με τον 65 ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ από τις 12 έως τις 16 Μαΐου 2020, αποφασίζει ομόφωνα και εγκρίνει :

– Το προϋπολογιζόμενο κόστος για την ελληνική συμμετοχή στον 65ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ύψους 337.058,00 € πλέον ΦΠΑ και φόρων, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο στην εισήγηση κοστολόγιο και τη δυνατότητα μεταφοράς ποσών από κατηγορία σε κατηγορία του εγκριθέντος προϋπολογισμού εφόσον δεν μεταβάλλεται η συνολική δαπάνη.

Η ΕΡΤ ΑΕ θα μεταδώσει απευθείας τους δύο ημιτελικούς (12 και 14 Μαΐου), τον τελικό του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού (16 Μαΐου) και την εκπομπή για την παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής.

Ο Γενικός Διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών ορίζεται ως δευτερεύων διατάκτης για την έκδοση απόφασης ανάληψης υποχρέωσης (ΑΑΥ).

– Την ανάθεση της εκπροσώπησης της χώρας στον 65ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στην Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania Liberakakis), σύμφωνα με την ομόφωνη θετική γνωμοδότηση της Ομάδας Εργασίας EUROVISION 2020 και τη συνεργασία με την εταιρία K2ID PRODUCTIONS LIMITED που εκπροσωπεί την καλλιτέχνιδα.

Εξουσιοδοτείται ο Διευθύνων Σύμβουλος να διαπραγματευτεί τους ειδικότερους όρους της συμφωνίας και να υπογράψει τη σύμβαση με την ανωτέρω καλλιτέχνιδα ή τους εκπροσώπους της».