Με αφορμή μια βόλτα στην πλατεία Συντάγματος, το σύμβολο της σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας, οι μικροί ήρωες του βιβλίου συζητούν και μαθαίνουν τι είναι οι νόμοι, πώς φτιάχνονται, ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των πολιτών και πώς προστατεύονται από το Σύνταγμα. Στόχος του βιβλίου είναι να κατανοήσουν οι μικροί αναγνώστες με τη βοήθεια απλών και καθημερινών παραδειγμάτων πόσο σημαντική είναι για τη δημοκρατική κοινωνία η τήρηση των νόμων που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ένα εικονογραφημένο βιβλίο πολιτικής αγωγής για το νηπιαγωγείο και τις μικρές τάξεις του δημοτικού.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Μαρίζα Ντεκάστρο γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σορβόννη Παιδαγωγικά και Λογοτεχνία για Παιδιά και Νέους. ∆ίδαξε στην ιδιωτική εκπαίδευση Ιστορία και Λογοτεχνία σε µαθητές του δηµοτικού. Έχει γράψει βιβλία γνώσεων για παιδιά, σε θέµατα ιστορίας και τέχνης, και µεταφράζει λογοτεχνία για νέους και ενηλίκους. Από το 1998 γράφει κριτική παιδικού και εφηβικού βιβλίου (TO BHMA, TA NEA, ∆ΙΑΒΑΖΩ, ITHAKA, BOOK PRESS, Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ). Είναι µέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων, της IBBY-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Συντακτικής Επιτροπής του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ.

Βιβλία της έχουν τιµηθεί µε το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων (2006), το Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων της IBBY-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (2012, 2016) και το Βραβείο Μετάφρασης Νεανικού Βιβλίου της Ελληνικής Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας (2014).