Είναι γνωστός για τον ρεαλισμό του και την ταξιδιάρική του φύση. Το δράμα έρχεται σε άλλη θέση διότι προτεραιότητα για τον ίδιο είναι η κυνικότητα, η καλοπέραση και όχι τα συναισθήματα. Παρ’ όλα αυτά και ο Τοξότης είναι πιο ευαίσθητος από όσο ενδεχομένος δείχνει.

Συναισθήματα και πάθη

Εύκολα προσαρμόζεται γιατί ξέρει πώς να τιθασεύει τα συναισθήματά του. Παρ’ όλα αυτά κάποτε αυτά τον παρασύρουν. Απόδειξη αυτού είναι ότι χαλάει αρκετά λεφτά σε ταξίδια επειδή ακριβώς έχει την ανάγκη να νιώσει ότι υπάρχει γύρω του ομορφιά και όχι μιζέρια.

Θέλει να εξερευνήσει και να γνωρίσει τον κόσμο και δεν εγκλωβίζεται σε συναισθηματικές δεσμεύσεις. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι όταν ερωτεύεται δε θα τα δώσει όλα. Όταν ένας Τοξότης νιώσει συναισθήματα για κάποιο άτομο, πράγμα σπάνιο αλλά υπαρκτό, θα τον δεις να γίνεται σαν ένας τυπικός Σκορπιός, Καρκίνος ή και Ταύρος.

 

Κυνικότητα και ψέμα

Θα δείξουν ότι δεν τους πολυενδιαφέρει αυτό που εσένα σε ενδιαφέρει στον ερωτικό τομέα, γιατί από εγωισμό και μόνο θέλει να φανεί ότι είναι ο αυτάρκης της όλη υπόθεσης. Εν ολίγοις δε θα επιτρέψει στον εγωισμό του να επηρεαστεί.

Συχνά, έχει πρόβλημα στην ολοκλήρωση κάποιων εργασιών. Θέλει άμεσα αποτελέσματα και θα προχωρήσει παρακάτω, αν δει ότι αυτό που ξεκίνησε απαιτεί πολύ χρόνο.

Αυτό δε συμβαίνει λόγω τεμπελιάς, αλλά επειδή μισεί τη βαρεμάρα. Ο Τοξότης δεν είναι συναισθηματικός, αλλά μπορεί να πληγωθεί εύκολα από μια απρόσεχτη κι εγωιστική συμπεριφορά. Θα μελαγχολήσει, αλλά θα το ξεχάσει σύντομα, λόγω της θετικής του φύσης. Δεν αφήνεται στον πόνο, γιατί το θεωρεί χάσιμο ενέργειας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν έχει ευαισθησίες.