H ευαισθησία του Καρκίνου τον καθιστά ένα από τα ζώδια που θα δώσει έμφαση κυρίως στον χαρακτήρα και τα συναισθήματα, παρά στην εμφάνιση και στις στυλιστικές επιλογές του καθενός.

Τι σύντροφο θέλει;

Κάποιον που θα του προσφέρει αγάπη, τρυφερότητα, συναισθηματική ασφάλεια. Η εμφάνιση είναι κάτι που την κοιτάει αλλά δεν τη βάζει σε προτεραιότητα.Τα υπόλοιπα έρχονται μετά.

Όσο κι αν σε μια πρώτη φάση προσελκύεται, σαν τους περισσότερος ανθρώπους, από την εξωτερική ομορφιά, κατά βάθος αυτή μπορεί να του δημιουργεί ανασφάλεια. Δεν είναι διατεθειμένος να διεκδικεί ασταμάτητα ένα ταίρι που να αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού διαφόρων «αντιζήλων».

Προτιμά έναν σύντροφο που θα είναι πιο «μέτριος» εμφανισιακά παρά ο «κούκλος» που τον φλερτάρουν όλοι. Πιθανόν μια εξαιρετικά όμορφη εμφάνιση να του προκαλεί ακόμα και δυσπιστία. Προτιμά κάτι στα… κυβικά του, ή και ακόμα λιγότερα, αλλά που να του εξασφαλίζει τους συναισθηματικούς παράγοντες που μετράνε περισσότερο γι’ αυτόν μέσα στη σχέση.

 

Γιατί τον έλκει ο χαρακτήρας;

Γιατί είναι υπερ-ευαίσθητος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να θαυμάζει και να του αρέσουν οι άνθρωποι που είναι ευαίσθητοι, που έχουν ενσυναίσθηση και που τους αρέσει να ερωτεύονται και να βρίσκονται σε σχέση.

Για αυτόν η εμφάνιση είναι κάτι που θεωρείται απαραίτητο αλλά το σίγουρο είναι πως δε μπορεί να τη βάλει πάνω από τον χαρακτήρα. Έχει ως ιδανικό το να βρει ένα ταίρι το οποίο θα είναι δίπλα του ως σύντροφος ζωής.

Και ξέρει ότι τέτοιοι δεν είναι συνήθως οι σύντροφοι που θεωρούνται στερεοτυπικά πολύ ελκυστικοί και που τους αρέσει να ποζάρουν στα social media την εμφάνισή τους. To πιο βασικό χαρακτηριστικό που τον κάνει sapiosexual είναι ότι θεωρεί την εξυπνάδα ίσως το πιο ελκυστικό και σεξουαλικά ερεθιστικό χαρακτηριστικό.