Αν δεν τον χωρίζεις γιατί δε θέλεις να μείνεις μόνη, αυτό πρακτικά σημαίνει το εξής. Ή δεν έχεις κάποιον φίλο ή φίλη να κάνετε παρέα και ο σύντροφός σου είναι η μόνη σου παρέα, ή απλά φοβάσαι να μην είσαι με κάποιον. Και τα δύο είναι σαν περιπτώσεις αρκετά προβληματικές.

Αν δεν έχεις κάποιο φίλο

Αν δεν έχεις φίλους επειδή τους ξέχασες και τους άφησες στην άκρη λόγω της σχέσης, τότε τι περιμένεις; Να σε υποδεχτούν με ανοιχτές αγκαλιές; Είναι απαράδεκτο και μόνο το γεγονός ότι τους θεωρούσες δεδομένους και έπειτα περιμένεις να κρατήσεις άλλο ένα άτομο δεδομένο δίπλα σου μόνο και μόνο επειδή από μόνη σου έχεις ανασφάλειες που δεν ανέλαβες να λύσεις.

Είναι καθαρά δικό σου θέμα επίσης αν δεν έχεις φίλους λόγω κοινωνικότητας. Αυτή η κοινωνικότητα μπορεί να συνιστά είτε αντικοινωνική συμπεριφορά, είτε υπερ-κοινωνική συμπεριφορά με αποτέλεσμα να έχεις επιφανειακές σχέσεις με όλους.

 

Χώρισε

Το ότι προφανώς δεν έχεις συναισθήματα πια, δε σημαίνει ότι σου φταίει κάποιος άλλος. Απλά πάρε την απόφαση και προχώρα παρακάτω και μη σκέφτεσαι το αν θα είσαι μόνη ή όχι. Το να είσαι με κάποιον που νιώθει πράγματα για εσένα ενώ εσύ όχι, είναι το λιγότερο υποκρισία.

Αν θες να είσαι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σου, θα είσαι έπειτα ειλικρινής και με τους γύρω σου. Εξήγησέ του ότι ήρθε η ώρα να χωρίσετε και ο καθένας να προχωρήσει παρακάτω. Εσένα η όλη κατάσταση σου μαθαίνει όμως ότι την επόμενη φορά είναι σημαντικό να έχεις σε εκτίμηση τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: