Οι νέες μητέρες συνήθως δεν κοιμούνται όσο θα έπρεπε, αφού το μωρό ενδέχεται να ξυπνήσει πολλές φορές μέσα στην νύχτα, κρατώντας τις άγρυπνες. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα αυξημένα επίπεδα στρες, αφού ενώ είναι κουρασμένες, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το χαοτικό περιβάλλον που σχετίζεται με τις φυσικές και ψυχικές απαιτήσεις της φροντίδας ενός βρέφους. Για αυτό, θα ήταν καλό να μάθουν πώς να φροντίζουν το μωρό, δίχως να ξεχνούν τον εαυτό τους, υιοθετώντας ορισμένες στρατηγικές που θα τις βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν, παρά την κούραση.

  • Ξεκινήστε σωστά την ημέρα σας

Ειδικά αν έχετε κοιμηθεί λίγες ώρες, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε την ημέρα σας με το σωστό τρόπο, ώστε να τονωθεί το ηθικό σας και η ψυχολογία σας. Ακούστε λίγη μουσική μόλις ξυπνήσετε, κάντε ένα μπάνιο για να χαλαρώσετε, οτιδήποτε λειτουργεί για εσάς. Παράλληλα κάντε ένα πλάνο για να ιεραρχήσετε τις υποχρεώσεις σας και να δουλέψετε μεθοδικά για να επιτύχετε.

  • Αφήστε κατά μέρος τον έλεγχο

Αν και είναι καλό να έχετε πλάνο και να λειτουργείτε βάσει προγραμματισμού, είναι εντάξει μερικές φορές να βγαίνετε λιγότερο ή και… πολύ περισσότερο εκτός. Θα ήταν καλό να αφήσετε κατά μέρος την ανάγκη σας για πλήρη έλεγχο, καθώς τα απρόοπτα συμβαίνουν. Αντίθετα προσπαθήστε να είστε ευέλικτη, μιας και αυτό θα αποδειχθεί σωτήριο στην καθημερινότητά σας.

  • Φάτε καλά

Το άγχος μπορεί να επηρεάσει την διατροφή ενός ατόμου και ιδιαίτερα μιας νέας μητέρας, με αποτέλεσμα να μην κάνετε τις σωστές διατροφικές επιλογές, να τρώτε ελάχιστα ή και καθόλου. Για να αποφύγετε τα παραπάνω, θα ήταν καλό να ορίσετε τι θα φάτε από την αρχή της ημέρας ή ακόμα και το προηγούμενο βράδυ.

  • Κινηθείτε

Αν και το να περπατήσετε μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο όταν είστε εξαντλημένοι, η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εκτελείτε εξαντλητικές προπονήσεις. Αρκεί ένας χαλαρός περίπατος για να τονώσετε το σώμα και τον οργανισμό σας.

  • Στιγμές χαλάρωσης

Κι όμως υπάρχουν στιγμές χαλάρωσης που μπορούν να βρεθούν καθημερινά. Όταν το μωρό κοιμάται ή παίζει στην κούνια του, μπορείτε να βρείτε μερικά λεπτά ηρεμίας που έχετε την δυνατότητα να αξιοποιήσετε προς όφελός σας ως στιγμές αναζωογόνησης.