Toυ αρέσει να μην έχει έντονες συναισθηματικές εξάρσεις. Θέλει σταθερότητα και χαλαρά συναισθήματα. Δεν του αρέσει το δράμα και το πολύ πάθος.

Χαρακτηριστικά

Του αρέσει να είναι αυτάρκης και να είναι ανεξάρτητος τόσο οικονομικά όσο και συναισθηματικά. Το βασικό στοιχείο του χαρακτήρα ενός Κριού είναι η ανεξαρτησία. Δεν του αρέσει να βρίσκεται υπό την επίβλεψη άλλων. Μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις, αν κάποιος προσπαθήσει να του δώσει εντολές που δεν του αρέσουν.

Δεν τον ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για αυτόν επειδή ξέρει ποιος είναι. Ακόμα, μπορεί εύκολα να παρεξηγήσει τα σχόλια που γίνονται γι’ αυτόν. Παίρνει τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά, γίνεται εγωκεντρικός και δεν δίνει σημασία στα συναισθήματα των άλλων. Συχνά είναι κακομαθημένος και γίνεται εύκολα αντιπαθής στους άλλους.

Του αρέσει να περνάει χρόνο με τον εαυτό του γιατί ξέρει πώς να περνάει καλά μόνος. Όταν αποφασίσει να ακολουθήσει τα σχέδιά του, θα ξεγλιστρήσει από άλλες υποχρεώσεις με ένα ψέμα, αν κρίνει ότι πρέπει να το κάνει. Ωστόσο, δεν είναι πολύ καλός ψεύτης και τις περισσότερες φορές οι άλλοι τον καταλαβαίνουν.

Αυτά που θα κρύψει

Θέλει να δείχνει σοβαρός και κυνικός στους άλλους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θέλει να μην «τσαλακώενται» συναισθηματικά. Επιπλέον, κάτω από την ισχυρή και ανεξάρτητη προσωπικότητα που δείχνει στους άλλους, κρύβεται μια έντονη ανασφάλεια.

Η ανασφάλεια του προξενεί έντονο το άγχος της επιτυχίας. Πιέζει τόσο πολύ τον εαυτό του να πετύχει, που ακόμη κι αν αμφιβάλει για τις ικανότητές του, η αισιοδοξία και ο ενθουσιασμός του τον κάνουν να προσπαρνά τις φοβίες του.