Ο Παρθένος έχει πολύ άγχος και καμία τάξη. Έχει την τάση να θέλει να τα βάλει όλα σε μια τάξη, αλλά αυτή η εμμονή του δημιουργεί το άγχος για το οποίο συνέχεια παραπονιέται.

Ιδιοσυγκρασία

Είναι αρκετά οργανωτικός ο τρόπος σκέψης τους. Μερικές φορές, όλη τους η ενέργεια στερεύει, επειδή δυσκολεύονται να οργανώσουν το περιβάλλον τους. Εξετάζουν σε βάθος ένα θέμα και μάλιστα, πολλές φορές το παρακάνουν με την ανάλυση.

Έχουν υψηλές φιλοδοξίες για τον εαυτό τους και τη ζωή τους και δεν τους αρέσει η μιζέρια. Ο αιώνιος σκοπός τους είναι να βάλουν τάξη στο χάος. Θέλουν να είναι χρήσιμοι, η ανάγκη τους είναι να νοιώθουν σημαντικοί και απαραίτητοι σε όλους και σε ο,τι κάνουν.

Δεν έχουν θέματα εμπιστοσύνης όπως τα ζώδια του νερού. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα πράγματα στη ζωή συμβαίνουν για κάποιο λόγο που δεν είναι απαραίτητα προφανής, δεν χρειάζεται να γνωρίζουν τα πάντα.

Έχουν ένα μόνιμο άγχος που προκύπτει από τις σύνθετες σκέψεις που κάνουν συνέχεια. Θα πρέπει να μάθουν να ηρεμούν και να μην υπεραναλύουν μια κατάσταση ή ένα γεγονός. Κατά βάθος ο Παρθένος είναι πολύ ευαίσθητο άτομο και θέλει να εισπράττει την εκτίμηση των άλλων για τις πράξεις του. Όταν πληγώνεται ή προσβάλλεται, δεν το δείχνει ποτέ.

Λειτουργούν αρκετά εγκεφαλικά και λογικά. Στον Παρθένο διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο το μυαλό. Στον κόσμο εμφανίζεται ως ένα ήρεμο και συγκροτημένο άτομο, αλλά εσωτερικά υπάρχει μία νευρική και ανεξέλεγκτη ένταση. Αυτό συμβαίνει επειδή προσπαθεί να κατανοήσει τις καταστάσεις, ψάχνει συνεχώς να βρει τρόπο να βελτιώσει τα πάντα, μέσα από την ανάλυση και τη σκέψη.

Έχει μια τάση να ψάχνει να βρίσκει πράγματα για να απασχολείται. Έχει μια μόνιμη εσωτερική ανάγκη για βελτίωση και τελειότητα, αλλά αυτό μπορεί να τον οδηγήσει στο να γίνει σχολαστικός. Είναι αγνός, τα κίνητρά του είναι ειλικρινή, δεν είναι ποτέ κακόβουλος και προσπαθεί να πετύχει κάτι στη ζωή τους.