Είναι γεγονός ότι με το πέρασμα του χρόνου, όλοι μας παρατηρούμε αλλαγές στα μαλλιά: γίνονται πιο λεπτά, μπλέκονται εύκολα και κάνουν κόμπους, χάνουν τη λάμψη και τη ζωντάνια τους. Τι συμβαίνει; Οι ειδικοί εξηγούν ότι όπως ακριβώς γερνάει το δέρμα του προσώπου, το ίδιο συμβαίνει και με το δέρμα του τριχωτού και την τρίχα: η δομή του υφίσταται αλλαγές, ο μεταβολισμός του επιβραδύνεται με αποτέλεσμα να  προκαλεί αλλαγές στην ποιότητα της τρίχας. Άρα χρειάζεται και αυτό τη δική του περιποίηση.

Τα 6 συμπτώματα

 

* Η τρίχα γίνεται σταδιακά πιο αδύναμη

* Η υφή της είναι άγρια

* Παρατηρείται φριζάρισμα

* Η διάμετρός της γίνεται πιο λεπτή

* Η λάμψη χάνεται

* Αυξάνεται η ψαλίδα

Tips αντιγήρανσης

 

  1. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας, γιατί προάγει την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και την οξυγόνωση της περιοχής, με αποτέλεσμα οι ουσίες που του παρέχουμε να διεισδύουν σε αυτό βαθύτερα.
  2. Επιλέξετε συνθέσεις κατάλληλες για τις ανάγκες των μαλλιών σας. Συνήθως περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά και βιταμίνες, τα οποία διεγείρουν τη λειτουργία του τριχωτού και το προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες.
  3. Αποφεύγετε όσο μπορείτε το πιστολάκι. Αν ωστόσο δε γίνεται, στεγνώστε τα μαλλιά σας σε μέτρια σκάλα ή στον κρύο αέρα. Οι υψηλές θερμοκρασίες επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα μαλλιά.
  4. Χαρίστε τους περισσότερο όγκο και λάμψη με τη βοήθεια του styling. Ένας τρόπος είναι να χωρίσετε τα ελαφρώς νωπά μαλλιά σας σε μεγάλες τούφες και να τις τυλίξετε σε μεγάλα ρόλεϊ.
  5. Επειδή η μεγαλύτερη δύναμη του τριχωτού προέρχεται εκ των έσω, εμπλουτίστε τη διατροφή σας με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C, πρωτεϊνες, βιοτίνη και ψευδάργυρο. Όλα αυτά θα δημιουργήσουν την τέλεια βάση, για γερά, νεανικά μαλλιά.