Υπάρχουν ορισμένες στερεοτυπικές μεταβλητές που ανήκουν σε άλλους αιώνες. Αυτές αφορούν το σεξ.

Το σεξ πριν το γάμο είναι λάθος

Εμείς ορίζουμε το σώμα μας οπότε στερεότυπα σαν αυτό -αν υπάρχουν ακόμα- θα έπρεπε να μην αναφέρονται. Αν θέλεις να περιμένεις, τότε κάντο. Αν δεν θέλεις, τότε είναι οκ και αυτό. Είμαστε ενήλικες και εφόσον μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα ενός μήνα και να πάρουμε μεγάλες επαγγελματικές αποφάσεις τότε μπορούμε να αποφασίσουμε και τι είναι σωστό για το σώμα μας.

Οι δονητές θα καταστρέψουν το σεξ

Η υπερβολή μπορεί να αποδειχθεί κακή σε πολλά πράγματα αλλά το να βάλεις στην εβδομαδιαία ρουτίνα σου τη χρήση δονητή δεν θα σε κάνει να χάσεις την ερωτική σου διάθεση ή την όρεξή σου για σεξ με τον σύντροφό σου.

 

Όλες οι γυναίκες έρχονται σε οργασμό με τη συνουσία

Σύμφωνα με έρευνα από το  Kinsey Institute ένα 20-30% των γυναικών δεν έρχεται σε οργασμό μόνο με την σεξουαλική πράξη. Μην ντρέπεσαι να πεις στον σύντροφό σου όταν κάτι δεν πάει καλά ή χρειάζεσαι διέγερση αλλού. Είναι και η δική σου στιγμή, μην αφήνεις το πορνό ή την άποψη κάποιου άλλου να σε κάνουν να πιστέψεις κάτι διαφορετικό.

 

Ένας οργασμός μοιάζει με πυροτέχνημα σε όλο το σώμα

Αυτό μπορεί να είναι το ζητούμενο και να το καταφέρνεις αλλά δεν είναι πάντα αυτή η αίσθηση και είναι οκ. Ο οργασμός μπορεί να διαφέρει, από μια έκρηξη σε όλο σου το σώμα μέχρι σε κάτι πιο ήσυχο και με λιγότερη ένταση. Μην συγκρίνεις τις προηγούμενες εμπειρίες σου με τη νεότερή ή ακόμα χειρότερα τις εμπειρίες των άλλων.

 

Εναλλακτική μέθοδος αντισύλληψης ή κατάργησης του προφυλακτικού το «τράβηγμα»

Η μέθοδος αυτή μπορεί να μοιάζει πολύ δελεαστική. Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρεις και το ρίσκο που παίρνεις. Είναι μόνο 78% αποτελεσματική την ώρα που τα αντισυλληπτικά έχουν ποσοστό επιτυχίας 90% και τα προφυλακτικά 85%.

Κάποιες φορές μάλιστα δεν γίνεται καν σωστά οπότε αυτό μειώνει το ποσοστό αποτελεσματικότητας. Το πιο ασφαλές είναι να χρησιμοποιείς ταυτόχρονα δύο το μεθόδους αντισύλληψης.

Μόνο οι άνδρες βλέπουν πορνό

Εδώ μιλάμε για έναν μεγάλο μύθο. Σύμφωνα με το Pornhub, οι γυναίκες σχηματίζουν το 1/4 των χρηστών του. Οι γυναίκες βλέπουν πορνό και φοβούνται ολοένα και λιγότερο να το παραδεχτούν. Και έτσι πρέπει. Μπορεί να αναδειχθεί όχι απλά σε μια διασκεδαστική εμπειρία αλλά να αποτελέσει κι έναν τρόπο για να ανακαλύψεις τι μπορεί να σου αρέσει και τι όχι στο σεξ.

Ο παρθενικός υμένας σπάει την πρώτη φορά και προκαλεί πόνο και αιμορραγία

Για κάποιες γυναίκες ο παρθενικός υμένας σπάει στην πρώτη φορά που κάνουν σεξ. Υπάρχουν όμως κι αυτές που μπορεί να τον έχουν σπάσει απλά κάνοντας ιππασία, λόγω της ευαισθησίας του. Σε κάθε περίπτωση δεν συνοδεύεται πάντα από αίμα. Επίσης, η πρώτη φορά δεν είναι πάντα επίπονη.

Όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα έχουν συμπτώματα 

Απλά επειδή δεν έχεις δει καμία αλλαγή στο σώμα σου δεν σημαίνει ότι δεν είναι σημαντικό να κάνεις τακτικά εξετάσεις ή δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς προφυλακτικό, ειδικά πριν και μετά από νέους συντρόφους.

Κάποια από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα δεν έχουν ορατά συμπτώματα ούτε κάποια ένδειξη πόνου. Το να κάνεις συχνά εξετάσεις σε γλιτώνει από δυσάρεστες εκπλήξεις και σου δίνει μεγαλύτερο χρόνο αντίδρασης αν κάτι πάει στραβά.

Το πολύ σεξ μπορεί να καταστρέψει τον κόλπο σου 

Σε αυτό το μύθο προσθέτουμε και το μέγεθος του πέους του συντρόφου σου, το άγριο σεξ και η γέννηση των παιδιών.

Ο κόλπος σου είναι εξαιρετικά ελαστικός -θυμήσου ότι ένα μωρό υποτίθεται ότι βγαίνει από εκεί μέσα. θα επανέρχεται πάντα στο αρχικό του χάρη σε αυτή την ελαστικότητα. Η γέννηση ενός παιδιού μπορεί να το αλλάξει κάπως αλλά υπάρχουν ειδικές ασκήσεις για να σε βοηθήσουν σε αυτό.

Το μέγεθος μετράει

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να κάνεις το σεξ διασκεδαστικό χωρίς να σε νοιάζει καθόλου το μέγεθος.

Δεν θέλουμε τους άνδρες να περιμένουν από εμάς να μοιάζουμε με πρωταγωνίστριες ερωτικών ταινιών και για αυτό δεν μπορούμε να έχουμε τέτοια απαίτηση κι από αυτούς. Αλλάζοντας στάσεις ή δοκιμάζοντας κάτι καινούργια θα κάνει το σεξ με έναν άνδρα με μικρότερα προσόντα εξίσου διασκεδαστικό, για εσένα αλλά και για εκείνον.