Άλλες φωνάζουν, άλλες ψιθυρίζουν, άλλες δεν βγάζουν άχνα και άλλες βρίζουν. Γιατί υπάρχουν τόσες διαφορετικές αντιδράσεις την ώρα του σεξ; Η επιστήμη ξέρει.

Έρευνα

Αυτό τουλάχιστον μας λέει έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητές του βρετανικού University of Leeds.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα γυναικών ηλικίας από 18-48 ετών, μια στις επτά γυναίκες, παραδέχθηκε πως φωνάζει την ώρα του σεξ, για να επιταχύνουν τη διέγερση του συντρόφου τους, ενώ το 90% των γυναικών ανέφεραν πως το κάνουν να ευχαριστήσουν τον σύντροφό τους και να του τονώσουν την αυτοπεποίθηση.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας αυτή η προσποίηση δεν είναι πάντα καλή στο σεξ, μια που μια γυναίκα που προσποιείται ότι απολαμβάνει το σεξ δεν βοηθά τον σύντροφό της να καταλάβει τι πραγματικά της αρέσει. Από την άλλη όμως (σύμφωνα με ένα ποσοστό  30%) κάποιες γυναίκες παραδέχθηκαν ότι φτάνουν μέσω της προσποίησης οργασμού στην πραγματική κορύφωση.

Τέλος η ίδια έρευνα έδειξε πως,  κάποιες γυναίκες παραδέχτηκαν πως αρχίζουν να φωνάζουν κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής επειδή έχουν αρχίσει να βαριούνται, να κουράζονται ή να νιώθουν άβολα.