Με ένα αποσπάσματα από το βιβλίο «We Should All Be Feminists»  της Chimamanda Ngozi Adichie, τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Μαίρη Συνατσάκη.

Συγκεκριμένα  η Μαίρη Συνατσάκη  θέλοντας να τιμήσει την  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία στην οποία ποζάρει χωρίς ρούχα και έστειλε το δικό της  δυνατό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες.

 

«Επειδή νιώθω γυναίκα… 

«Αποφάσισα πια, να μην είμαι απολογητική για την θηλυκότητά μου.

Η κοινωνία μας, μαθαίνει από πολύ νωρίς στα κορίτσια την ντροπή. «Σταύρωσε τα πόδια σου.» «Κάλυψε το σώμα σου». Τα κάνουμε να αισθάνονται ενοχή μόνο και μόνο για το γεγονός πως γεννήθηκαν κορίτσια.

Κι έτσι τα κορίτσια μεγαλώνουν για να γίνουν γυναίκες που δεν επιτρέπεται να μιλήσουν για τις επιθυμίες τους. Μεγαλώνουν για να γίνουν γυναίκες που σιωπούν. Μεγαλώνουν για να γίνουν γυναίκες που δεν μπορούν να πουν ελεύθερα αυτό που θα σκεφτούν. Και μεγαλώνουν – κι αυτό είναι το χειρότερο – για να γίνουν γυναίκες με άπειρο ταλέντο στο να προσποιούνται.

Φεμινιστής για μένα είναι εκείνος ο άντρας ή η γυναίκα που λέει «Ναι, υπάρχει πρόβλημα με τον τρόπο που φερόμαστε σε κάποιον με βάση το βιολογικό του φύλο και πρέπει να το διορθώσουμε. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Όλοι μας. Άντρες και γυναίκες. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι!»  

Δείτε παρακάτω τη δημοσίευση που έκανε η Μαίρη Συνατσάκη στο προφίλ της στο Instagram