Το τρίο είναι μια σεξουαλική εμπειρία που δεν την ξεχνάει κανένας εύκολα. Όταν το δοκιμάζεις ενώ είσαι ακόμη ελεύθερος, τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Το διασκεδάζεις χωρίς να υπάρχουν μετέπειτα συνέπειες. Φυσικά, οι συνέπειες εξαρτώνται και από το τι θα επιλέξεις να δοκιμάσεις μέχρι σε τι σημείο θα το φτάσεις, και το πόση εμπειρία έχουν οι παρτενέρ σου στο θέμα (η εμπειρία των παρτενέρ είναι ιδιαίτερα σημαντική).

Ωστόσο, τώρα είσαι σε σχέση και θα ήθελες να το δοκιμάσεις μαζί με τον/την σύντροφό σου. Σε κάποιες περιπτώσεις, η απόφαση έχει παρθεί μετά από πολύ σκέψη και συζήτηση. Αυτό σημαίνει πως θα το δοκιμάσετε καθαρά για τη διασκέδασή σας, γνωρίζοντας πως οποιαδήποτε πράξη δε σημαίνει τίποτα παραπάνω.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο με τη σχέση τους. Και μόνο το άγγιγμα ενός τρίτου προσώπου σε εκείνον/η και το αντίστροφο, είναι αιτία αναστάτωσης, ακόμα και χωρισμού. Ένας γνωστός μου λέει «είναι κέρατο με συναίνεση. Και να το ήθελα εκείνη τη στιγμή μετά θα χωρίζαμε. Η σχέση θα είχε καταστραφεί».

Έχει δίκιο; Σαφώς και όχι πάντα. Αυτό, όμως, υποδεικνύει πως υπάρχουν κάποια θέματα που θα πρέπει να τα λάβεις σοβαρά υπόψη πριν κάνεις το επόμενο βήμα με τη σχέση σου, ώστε να παραμείνετε μαζί.

1. Είσαι σίγουρος/η ότι θα μπορείς να βγάλεις την εικόνα από το μυαλό σου μετά;

Αν στο τρίο συμμετέχουν δύο άντρες, αυτό που θα έχει το μεγάλο θέμα θα είναι ο σύντροφος. Αν, από την άλλη, υπάρχει συμμετοχή δύο γυναικών, ο μεγάλος προβληματισμός θα είναι της συντρόφου. Αυτό συμβαίνει για τον απλό λόγο ότι και στις δύο περιπτώσεις ο ένας είναι αυτός που γνωρίζει καλά πως η όποια πράξη του δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω. Στον/στην σύντροφο πάντα μένει η εικόνα του/της συντρόφου να επιδίδεται σε κάτι σεξουαλικό με κάποια/ον άλλη/ον. Είσαι σίγουρος/η πως θα το άντεχες;

2. Είσαι σίγουρος/η πως δεν ζηλεύεις;

Εκείνη τη στιγμή μπορεί να αρχίσεις να ενοχλείσαι για ζητήματα που δεν είχαν περάσει καν από το μυαλό σου. Πώς θα ένιωθες αν ο/η σύντροφός σου έδινε μεγαλύτερη σημασία στο τρίτο πρόσωπο; Κλείσε τα μάτια σου και κάνε το εικόνα.

Αν το θεωρείς κάτι εύκολο, προχώρησε. Αν και μόνο η ιδέα σου προκαλεί αναστάτωση, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς.

3. Είσαι σίγουρος πως μπορείς να διαχειριστείς τον θυμό σου;

Συνέβη κάτι και θύμωσες. Μπορεί να ευθύνεται η ζήλια που ένιωσες (το πιθανότερο), μία αυθόρμητη κίνηση ή κάποια λόγια που ακούστηκαν. Όποια και αν είναι η αιτία, θεωρείς πως είσαι σε θέση να μην προβείς σε ακραίες κινήσεις τις οποίες μπορεί να μετανιώσεις αργότερα;

Όσο εύκολο και αν είναι το τρίο όταν είσαι ελεύθερος, η κατάσταση περιπλέκεται κατά την διάρκεια μιας σχέσης. Υπάρχουν συναισθήματα, δέσιμο. Κάθε σχέση χαρακτηρίζεται σε ένα βαθμό από κτητικότητα. Ο ίδιος ο έρωτας είναι κτητικός. Υπάρχουν πραγματικά περιπτώσεις που ο ένας από τους δύο δεν το αντέχει και η σχέση καταστρέφεται.

Υπάρχουν και άλλες που το ζευγάρι νιώθει ανανεωμένο. Η απόφαση είναι δική σου.