Μήπως το τελευταίο διάστημα τα μαλλιά μας δε στρώνουν με τίποτα; Ίσως να μη φταίει το νέο μας κούρεμα, η υγρασία, η διατροφή ή το άγχος. Ίσως ο ένοχος να είναι κάτι πολύ πιο απλό. Το σαμπουάν.

1. Για να «στρώνουν» ωραία τα μαλλιά μας, επιλέγουμε το σωστό σαμπουάν

Έχουμε λεπτή τρίχα; Διαλέγουμε ένα σαμπουάν για όγκο και αποφεύγουμε τις εντατικά ενυδατικές συνθέσεις που θα βαρύνουν την τρίχα. Και αντίστοιχα: Έχουμε χοντρή, ατίθαση τρίχα; Ένα σαμπουάν με θρεπτικά συστατικά θα λειάνει και θα καταπολεμήσει το φριζάρισμα.

 

2. Μία στις τόσες χρησιμοποιούμε ένα σαμπουάν βαθύ καθαρισμού

Ποιο είναι αυτό; Συνήθως αναγράφει στη συσκευασία του τις λέξεις “clarifying”, ή “deep cleansing”. Προσοχή: Εκτός από τη σκόνη, το σμήγμα και τα υπολείμματα styling, αυτό το σαμπουάν αφαιρεί τις χρωστικές της βαφής. Άρα αν έχουμε βαμμένα μαλλιά το χρησιμοποιούμε μία φορά τον μήνα.

 

3. Τα σαμπουάν έχουν συνήθως 2-3 χρόνια ζωής

Όχι ότι θα πάθουμε κάτι αν έχουν λήξει, απλά δε θα είναι αποτελεσματικά.

 

4. Πόσο σαμπουάν πρέπει να χρησιμοποιούμε;

Πριν λουστούμε βάζουμε στην παλάμη μας ποσότητα ίση με το μέγεθος ενός νομίσματος των 2 ευρώ.  Παραπάνω ποσότητα θα δημιουργήσει απλά περισσότερο αφρό.

 

5. Η θερμοκρασία του νερού παίζει ρόλο

Το πολύ ζεστό νερό θα απογυμνώσει την τρίχα από φυσικά έλαια και θα την αφήσει θαμπή και άτονη. Η χλιαρή θερμοκρασία είναι ιδανική. Αν αντέχουμε, στο τέλος ξεπλένουμε τα μαλλιά με κρύο νερό που θα σφραγίσει την υγρασία και την λάμψη στην  τρίχα.

 

6. Η τιμή δεν παίζει ρόλο

Όσο πιο ακριβό δε σημαίνει απαραίτητα και πιο καλό. Αντί να κρίνουμε την ποιότητα ενός σαμπουάν από την τιμή, διαβάζουμε τα συστατικά και τις πληροφορίες στο πίσω μέρος της συσκευασίας.