Οι άνθρωποι με χιούμορ είναι συνήθως οι πιο δημοφιλείς και γοητευτικοί, αφού γνωρίζουν καλά ότι το να βλέπεις τη ζωή με εύθυμη διάθεση όχι μόνο την ομορφαίνει, αλλά της προσθέτει και μεγαλύτερη διάρκεια.

Ποια όμως είναι τα ζώδια εκείνα που το χιούμορ τους «σκοτώνει»;

ΚΡΙΟΣ

Για τον Κριό το χιούμορ δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μέσο επιβολής στους άλλους, πειράζοντάς τους ή κάνοντας επίδειξη. Σαν στάση ζωής ο Κριός δεν είναι άλλωστε ο τύπος που θα χαρακτηρίζαμε ζαμανφού, αφού έχει την τάση να παίρνει τα πράγματα πολύ τοις μετρητοίς και να απορροφάται από τα συναισθήματα μιας αρνητικής κατάστασης αντί να προσπαθήσει να σ0κεφτεί κάτι θετικό γι’ αυτή, να την ελαφρύνει και πόσο μάλλον να τη διακωμωδήσει. Με λίγα λόγια, θα μπορούσαμε απλά να πούμε ότι ο Κριός δεν παίρνει και άριστα στο κεφάλαιο «χιούμορ».

ΤΑΥΡΟΣ

Η παροιμία «γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος» έχει σίγουρα φτιαχτεί για τον Ταύρο, ο οποίος δεν φημίζεται για τη γρηγοράδα του να πιάνει τα αστεία. Μπορεί να γελάει με ορισμένα ανέκδοτα, δεν είναι όμως από εκείνους που θα ξεσπάσουν σε γέλια μέχρι δακρύων εντοπίζοντας το έξυπνο χιούμορ σε κάθε μορφή του, πόσο μάλλον το μπλακ χιούμορ, αφού συνηθίζει να παίρνει τα πράγματα αρκετά στα σοβαρά. Γενικώς με τον Ταύρο χρειάζεται μια προσοχή, γιατί συχνά παρεξηγείται από το σαρκαστικό χιούμορ των άλλων, αλίμονο δε εάν αισθανθεί ότι κάποιος «τον δουλεύει».

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το χιούμορ των Διδύμων χρειάζεται αποδέκτες που εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος για να μην παρεξηγηθούν, αφού είναι κυρίως εγκεφαλικό και αρκετές φορές κυνικό. Ο Δίδυμος δεν θα γελάσει με κάτι παιδαριώδες όπως πχ. μια τούρτα που πέφτει στα μούτρα κάποιου, αλλά θα ξετρελαθεί με τα έξυπνα λογοπαίγνια, τα αστεία που λέγονται με σοβαρό ύφος και τα καταλαβαίνουν λίγοι, καθώς και με το μπλακ χιούμορ. Πάντως, η θεατρικότητα που χαρακτηρίζει τα αστεία του και οι πετυχημένες του μιμήσεις βάζουν τον Δίδυμο οπωσδήποτε στη λίστα των ανθρώπων με το πιο έξυπνο χιούμορ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Κατά τη διάρκεια των περιόδων που η ζωή τού χαμογελά και είναι στα πάνω του, ο Καρκίνος είναι ιδιαιτέρως εύθυμος, διασκεδαστικός και μάλιστα πολύ συχνά πετάει έξυπνες και αστείες ατάκες που «γράφουν». Σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση όμως, ο τρόπος που σκέφτεται, αισθάνεται και συμπεριφέρεται απέχει πολύ από το παραπάνω, αφού η γενικότερη στάση του απέναντι στη ζωή στερείται χιούμορ. Θα τον δεις να τον ενοχλεί αφόρητα το χιούμορ που έχει να κάνει με την προσωπική του ζωή, ενώ εκείνο που τον κάνει παντελώς έξαλλο είναι οποιοδήποτε αστειάκι αφορά την οικογένειά του, ακόμα κι αν δεν είναι κακοπροαίρετο.

ΛΕΩΝ

Ο Λέων ανήκει κάπου στη μέση, ούτε κρύο ούτε ζέστη. Εκτιμά το καλό χιούμορ που θα τον κάνει να ρίξει πολύ γέλιο, δεν παύει όμως να θεωρεί ότι τα καλύτερα αστεία είναι τα δικά του, είτε αυτά είναι πετυχημένα είτε όχι. Δεν ανήκει σε εκείνους που αποφεύγουν τον αυτοσαρκασμό, θα τον δεις όμως να το κάνει πάντοτε ανάλαφρα και με επιείκεια, χωρίς να φτάνει στο σημείο να σατιρίζει υπερβολικά τον εαυτό του ή να τον υποτιμά, όριο που όμως ξεπερνάει όταν τα αστεία του έχουν να κάνουν με άλλα άτομα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Για κάθε γνήσιο Παρθένο, κάθε τι χοντροκομμένο και παιδαριώδες απορρίπτεται δια ροπάλου, πόσο μάλλον όταν αυτό αφορά το χιούμορ. Ο Παρθένος, αν και έχει την τάση να παίρνει τα πράγματα στα σοβαρά, όταν κάνει χιούμορ το κάνει έξυπνα και καμιά φορά μπορεί να το πάει προς το ειρωνικό και το κυνικό, ιδίως όταν έχει νευριάσει με κάποιον. Εκτιμά πάντως το χιούμορ επιπέδου και τις παρέες ανθρώπων που γελούν πολύ και δίνουν μια ανάλαφρη διάσταση στη ζωή, φτάνει να μην είναι πειραχτήρια και να μην γίνεται εκείνος -ή οποιοσδήποτε άλλος παρευρισκόμενος- επίκεντρο των χιουμοριστικών τους σχολίων.

ΖΥΓΟΣ

Για τον Ζυγό δεν υπάρχει περίπτωση να πει ένα αστείο, χωρίς να σκεφτεί πρώτα καλά εάν αυτό που ετοιμάζεται να εκστομίσει υπάρχει περίπτωση να προσβάλει ή να υποτιμήσει τους άλλους. Το χιούμορ που κάνει είναι πάντα διακριτικό και πνευματώδες και εξαγριώνεται με τις χοντρές πλάκες, τα ρατσιστικά αστεία, τα ανέκδοτα για τις ξανθιές ή τους Πόντιους και γενικότερα οτιδήποτε θίγει κάποιο άτομο ή ομάδα ανθρώπων. Αντιθέτως, εκτιμά ιδιαιτέρως τους ανθρώπους που αστειεύονται με τρόπο εκλεπτυσμένο και πνευματώδη, οι οποίοι τον ενθαρρύνουν να βγάλει κι εκείνος στην επιφάνεια τη χιουμοριστική πλευρά του.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αν και δεν ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που βλέπουν τη ζωή σαν μία μεγάλη πλάκα, το χιούμορ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του Σκορπιού και ιδίως το μπλακ χιούμορ. Όταν δεν θέλει να επιτεθεί στα ίσια στον άλλον, θα τον δεις να χρησιμοποιεί το χιούμορ του ως όπλο, για να του «την πει» με κάποια αστεία κακιούλα ή μία ειρωνική σπόντα, που συνοδεύεται από ένα χαμόγελο που τα λέει όλα. Κατά τα άλλα, ο Σκορπιός δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον κάνει στόχο οποιουδήποτε εμπαιγμού ή σαρκαστικού σχολίου.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ως ζώδιο που «το έχει» με το χιούμορ, ο Τοξότης είναι το απόλυτο πειραχτήρι της παρέας. Αστειεύεται διαρκώς χωρίς να αφήνει κανέναν σε ησυχία κάνοντας τους πάντες ανεξαιρέτως στόχους των χιουμοριστικών του σχολίων, κάτι που εξισορροπείται από το γεγονός ότι και ο ίδιος δέχεται αντίστοιχα την πλάκα των άλλων για το άτομό του.

Δεν θα μπορούσε όμως να ίσχυε κάτι διαφορετικό από τα παραπάνω, αφού ο Τοξότης απολαμβάνει στο έπακρο την ευχάριστη και αστεία πλευρά της ζωής, και ακόμα και όταν αυτή δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα, φροντίζει να την επινοεί ο ίδιος.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αν και υπάρχει περίπτωση να ξεγελαστείς από τη σοβαροφάνειά του, πρέπει να ξέρεις ότι ο Αιγόκερως μπορεί να σε ξαφνιάσει με την αίσθηση του χιούμορ του.

Μόνο που σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σε προετοιμάσουμε για το εξής: ή που το χιούμορ του Αιγόκερου θα είναι υπέροχο και θα σε κάνει να γελάς μέχρι δακρύων ή που θα πετάει παντελώς άστοχα αστεία τα οποία θα αδυνατούν να συλλάβουν οι γύρω του και θα τον κοιτάζουν απορημένοι, κάνοντας την κατάσταση να καταντά εν τέλει ανυπόφορη. Ευχόμαστε η δική σου περίπτωση να είναι η πρώτη.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το χιούμορ του Υδροχόου, αν και είναι ιδιαίτερα έξυπνο και προχωρημένο, πολλές φορές μπορεί να σε μπερδέψει, αφού δεν ξέρεις πότε κάνει πλάκα και πότε μιλάει στα σοβαρά.

Γελάει με τα αστεία των άλλων και χρησιμοποιεί κατ’ εξοχήν το χιούμορ του για να γλιτώσει από καταστάσεις που νιώθει στριμωγμένος και να βγάλει τον εαυτό του από τη δύσκολη θέση. Τα αστεία του εμπεριέχουν μια δόση υπερβολής και αυτοσαρκασμού, φροντίζοντας πάντα να μην θίξει με αυτά κάποιον από τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω του.

Γενικώς πάντως, έχει την ικανότητα να βλέπει την αστεία πλευρά των πραγμάτων και να μην αφήνει τις αρνητικές καταστάσεις να τον παρασύρουν.

ΙΧΘΕΙΣ

Ένας Ιχθύς έχει την ικανότητα να πετάξει τις πιο απίστευτες και πετυχημένες ατάκες κάνοντας τους πάντες να λυθούν στα γέλια, πράγμα το οποίο οφείλεται στο ότι είναι ένας ευαίσθητος παρατηρητής ανθρώπων και καταστάσεων.

Του αρέσει να σατιρίζει και να διακωμωδεί τις καθημερινές καταστάσεις της ζωής, πολλές φορές όμως σε πιο σοβαρά ζητήματα η ευαισθησία του και η ευθιξία του τον παρασύρουν, εκτοπίζοντας το χιουμοριστικό και ανάλαφρο κομμάτι του εαυτού του.

Σε γενικές γραμμές, αγαπά να βρίσκεται κοντά σε ανθρώπους με τους οποίους μοιράζονται την ίδια αίσθηση του χιούμορ και το θεωρεί σημαντικό στοιχείο για να συναναστρέφεται κάποιον.