Είναι δεδομένο σχεδόν ότι μιλάνε για αυτά τα θέματα σε πολύ στενό και κοντινό τους κύκλο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δε μένουν στο περιθώριο οι εντυπώσεις τους.

Δημοσκόπηση

Βρετανική δημοσκόπηση έδειξε ότι 1 στις 4 γυναίκες θα αποκάλυπτε σε κάποια φίλη της αν έχει δοκιμάσει κάτι περιπετειώδες στο σεξ. Μόνο το 5% των γυναικών θα έλεγαν στον σύντροφό τους αν είχαν κάνει σεξ με το αφεντικό τους κάποια στιγμή στο παρελθόν αλλά το 33% θα το εκμυστηρεύονταν σε μία φίλη τους.

Επίσης, γενικά το 38% των γυναικών αποκαλύπτουν στις φίλες τους πόσο συχνά κάνουν σεξ. Επιπλέον, περισσότερες από το 1/3 των γυναικών θα έλεγαν στις φίλες τους πόσους ερωτικούς συντρόφους είχαν στη ζωή τους. Αλλά αυτήν την πληροφορία όπως και άλλες που σχετίζονται με το σεξουαλικό τους παρελθόν δεν θα τις μοιράζονταν με τον τωρινό τους σύντροφο.

Ντέπονται και φοβούνται

Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες είναι πολύ «ανοιχτές» στις φίλες τους όσον αφορά τη σεξουαλική τους ζωή. Ωστόσο είναι πολύ «κλειστές» όσον αφορά «ευαίσθητα» ζητήματα υγείας. Μάλιστα η έρευνα έδειξε ότι λιγότερες από 1 στις 5 θα συζητούσαν τέτοια θέματα. Ο λόγος;

Η ντροπή και ο φόβος της απόρριψης. Μάλιστα η 1 στις 10 δηλώνει ότι φοβάται ότι οι φίλες της θα την έκριναν ή και θα σταματούσαν να της μιλάνε αν συζητούσε τέτοια θέματα. Αντίθετα, το 12% των γυναικών θα συζητούσαν «ευαίσθητα» ζητήματα υγείας του συντρόφου τους με τις φίλες τους.