Ο ερχομός του παιδιού σας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ζωή σας. Αυτά τα μικρά ανθρωπάκια έρχονται στην ζωή σας τρυφερά και αθώα για να την αλλάξουν ριζικά. Το νεογέννητο σας αλλάζει ολόπλευρα και σας επιτρέπει να δείτε τον κόσμο αλλιώς. Πολύ συχνά, εξαιτίας των υποχρεώσεων και του άγχους που μπορεί να αισθανθούν οι νέοι γονείς, παραβλέπουμε το πόσο όμορφα είναι. Αρκεί μία δεύτερη ματιά για να συνειδητοποιήσουμε τα υπέροχα χαρακτηριστικά τους και να δούμε το θαύμα της νέας ζωής με άλλα μάτια.

Το μικρό του μέγεθος

Το μικρό μέγεθος του νεογέννητου αποτελεί για πολλούς ίσως το πιο όμορφο και τρυφερό χαρακτηριστικό τους. Ποτέ ξανά το μωρό σας δεν θα είναι τόσο μικρό, οπότε απολαύστε όσο πιο πολύ μπορείτε τις μικροσκοπικές γροθιές του, τα μικρά του δαχτυλάκια και τα τρυφερά του χαρακτηριστικά.

Αγγίζουν ακόμα και τους πιο «σκληρούς»

Δώστε σε οποιοδήποτε ενήλικα να κρατήσει ένα νεογέννητο μωρό και θα συνειδητοποιήσετε από τις αντιδράσεις του ότι «λιώνει» από συγκίνηση. Αυτά τα μικρά ανθρωπάκια μπορούν, δίχως καν να το καταλαβαίνουν, να «μαλακώσουν» ακόμα και τους πιο σκληρούς ή αυστηρούς ανθρώπους.

Το άρωμά του

Η χαρακτηριστική μωρουδίστικη μυρωδιά διεισδύει στο σπίτι κάθε νέας μαμάς και κάνει τους πάντες να λατρεύουν το νεογέννητο. Κρατήστε το στην αγκαλιά σας όσο πιο πολύ μπορείτε, καθώς όχι μόνο ενισχύεται το δεσμό σας μαζί του αλλά μπορείτε να μυρίσετε το άρωμά του, που δεν θα διαρκέσει για πολύ.

Οι εκφράσεις του προσώπου του

Το χασμουρητό του νεογέννητου είναι απλά ανεκτίμητο. Πόσο μάλλον η έκφραση που παίρνει όταν προσπαθεί να ανασηκώσει το κεφάλι του ή ακόμα το έκπληκτο βλέμμα του όταν βλέπει κάτι καινούργιο για πρώτη φορά. Οι εκφράσεις του νεογέννητου αποτελούν ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, καθώς με αυτόν τον αθώο τρόπο δείχνει τα συναισθήματά του.

Το απαλό τους δέρμα

Όλες οι θεραπείες ενυδάτωσης και ομορφιάς δεν θα μπορούσαν να μας χαρίσουν το απαλό δέρμα ενός νεογέννητου. Τα νεογέννητα μωρά έχουν απίστευτο απαλό δέρμα και αυτό είναι ένα από τα ωραιότερα χαρακτηριστικά τους, καθώς μας υπενθυμίζει ότι βρίσκονται μόλις στην πρώτη φάση της ζωής τους.

Όταν τεντώνονται

Το τέντωμα ενός νεογέννητου είναι αξιολάτρευτο για πολλούς γονείς. Όταν θα τεντώσει πρώτη φορά τα πόδια και τα χέρια του και θα χασμουρηθεί είναι τόσο συγκινητικό, καθώς θα το δείτε αν και ακόμα μικρό να «μιμείται» κινήσεις των μεγαλύτερων ανθρώπων.