Ο Ανάδρομος Ερμής είναι μια έκφραση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα αστρονομικό φαινόμενο, που ήδη είχαν παρατηρήσει οι αρχαίοι Έλληνες. Τρεις με τέσσερεις φορές τον χρόνο, ο πλανήτης Ερμής φαίνεται να κάνει αναδρομή, να κινείται δηλαδή «ανάποδα» από την κανονική του φορά. Στην πραγματικότητα, ο Ερμής, όπως κι όλοι οι πλανήτες δεν πάει προς τα πίσω. Συνεχίζει να κινείται αενάως από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Απλά η ταχύτητά του φθίνει ανάλογα με την τροχεία του γύρω από τον Ήλιο, που είναι μικρότερη και συντομότερη από αυτήν της Γης, οπότε σε μας φαίνεται σαν να οπισθοδρομεί.

Τι συμβαίνει όμως αν κάποιος έχει γεννηθεί κατά τη διάρκεια που ο συγκεκριμένος πλανήτης είναι ανάδρομος;

Την χρονική περίοδο που είναι πάντως ανάδρομος, εκτός του ότι επηρεάζει τη συμπεριφορά, τον τρόπο σκέψης και κάθε είδους επικοινωνία, θεωρείται πως μας προκαλεί να ενεργήσουμε με μεγαλύτερη σοφία, χωρίς πάντως να υποχωρούμε από τους στόχους μας. Κάποιοι αστρολόγοι μάλιστα επισημαίνουν ότι ο Ανάδρομος Ερμής είναι μια ιδανική ευκαιρία για να ενισχύσουμε τις επικοινωνιακές μας δεξιότητες και έτσι να ανοίξουμε νέες πόρτες στη ζωή μας. Παράλληλα, έχει επίδραση και στις αντιληπτικές ικανότητες του ανθρώπου και εφ’ όσον κατανοούμε την επίδραση αυτή μπορούμε ευκολότερα να ανταποκριθούμε στις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της ζωής μας.

Επιπλέον, η αστρολόγος Γιαν Σπίλερ, όπως και άλλοι, συνδέει τον Ανάδρομο Ερμή με προηγούμενες ζωές, στις οποίες όσοι έχουν γεννηθεί υπό Ανάδρομο Ερμή, ήταν αναγκασμένοι να κρύβουν κάποια αλήθεια ή να ακολουθούν μια «ομάδα», χωρίς να μπορούν να ξεφύγουν. Ως αποτέλεσμα, υποστηρίζει η κυρία Σπίλερ, στην τωρινή ζωή τους έχουν ένα ζήτημα όσον αφορά στον τρόπο που επικοινωνούν με τους άλλους. Σε αυτή την περίπτωση, οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να αναζητούν βαθιά μέσα τους την αλήθεια, στην αυθεντικότητα της ύπαρξής τους, ώστε να έρθουν σε επαφή με την αλήθεια αυτή και να την υπερνικήσουν.

Σε κάθε περίπτωση, το πώς επηρεάζει ο Ανάδρομος Ερμής την προσωπικότητά μας εξαρτάται τόσο από το στοιχείο μας, όσο και από την ποιότητα και τον Οίκο στον οποίο βρίσκεται και τις όψεις που κάνει.

Για παράδειγμα όσοι γεννήθηκαν υπό το στοιχείο του νερού, ο Ερμής τους παρακινεί να αναζητούν τη συναισθηματική πλευρά κάθε ζητήματος και έτσι να το αντιλαμβάνονται. Επιπλέον, το ότι γεννήθηκαν υπό Ανάδρομο Ερμή, τους κάνει πολλές φορές να φτάνουν στο τέλος μιας κατάστασης, προσπερνώντας τη «μέση», με αποτέλεσμα μπερδέματα και συνεχείς παρεξηγήσεις. Αυτό που πρέπει να κάνουν όμως, είναι αντί να σταθούν «απέναντί» του και να τον κατηγορούν για τα πάντα, να προσπαθήσουν να κατανοήσουν τη λειτουργία του και να προχωρήσουν μπροστά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: