Μπορεί να τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου, αλλά αυτό δε δικαιολογεί ορισμένες συμπεριφορές. Κανονικά θα έπρεπε να σκεφτείς διπλά και τριπλά πριν τσακωθείς ειδικά κάτω από ορισμένες συνθήκες.

Μην τσακώνεστε μπροστά σε άλλους

Το να γίνεστε ρεζίλι δεν έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Επιπλέον κάνετε τα υπόλοιπα άτομα που σας βλέπουν, να νιώθουν πολύ αμήχανα γιατί δεν ξέρουν τι να κάνουν για να βοηθήσουν την κατάσταση. Φοβούνται μη βρούνε και τον μπελά τους.

Εν τω μεταξύ ειδικά αν είναι μπροστά στους φίλους σου και ο καβγάς συνεχίζεται, θεωρείς ότι θα θέλουν οι φίλοι σου να σου δίνουν ευκαιρίες κάθε φορά που θα συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Δε θα καταφέρεις ποτέ να λύσεις το πρόβλημά σου σε δημόσιο χώρο και η αμηχανία απλώς θα το διαιωνίσει. Κάνε υπομονή μέχρι να πάτε σπίτι ή να βρεθείτε μόνοι σας και ίσως, αφού θα έχουν φύγει τα πρώτα νεύρα, να καταφέρεις να γίνεις πιο κατανοητός.

 

Μη λες πράγματα που ξέρεις ότι δε μπορεις να πάρεις πίσω

Μη λες πράγματα που έχουν ενοχλήσει τον σύντροφό σου στο παρελθόν ή που ξέρεις ότι θα τον ενοχλήσουν σίγουρα. Ο σύντροφός σου είναι κάποιος που υποτίθεται αγαπάς, όχι ένας άνθρωπος που είναι εχθρός σου.

Πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου, ώστε την επόμενη φορά που θα τσακωθείς να μην κάνεις καμιά ανοησία, ότι ο τελικός σκοπός του τσακωμού είναι να λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε.

Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε εγωιστικά όντα και θέλουμε να «βγούμε» από πάνω. Τότε, βγαίνει ο χειρότερος εαυτός μας και πληγώνουμε τον σύντροφό μας, επειδή θέλαμε απλά να δείξουμε ότι εμείς είμαστε οι καλύτεροι στη σχέση.

Πρέπει πραγματικά να βάλεις στο μυαλό σου και να το θυμάσαι όποτε αυξάνεται η ένταση ότι το άτομο που έχεις απέναντι σου είναι ο άνθρωπος σου και ότι δε θέλεις να πεις κάτι το οποίο θα στοιχειώνει τη ζωή σας από εδώ και στο εξής.