Τα μωρά μεγαλώνουν τόσο γρήγορα, που σχεδόν δεν προλαβαίνουμε να συνειδητοποιήσουμε πόσο έχουν αναπτυχθεί και εξελιχθεί. Φροντίζοντας καθημερινά το μωρό σας, έχετε την ευκαιρία να δείτε από πολύ κοντά κάθε του πρώτη φορά, στιγμές που θα σας μείνουν πραγματικά αξέχαστες και θα σας γεμίζουν συγκίνηση στην ανάμνησή τους. Μερικές από τις πιο σημαντικές «πρώτες» στιγμές, που δεν πρέπει να χάσετε είναι:

Το πρώτο του χαμόγελο

Το πρώτο χαμόγελο του μωρού θα συμβεί πιθανότατα πολύ πιο νωρίς από όσο περιμένατε. Όταν κλείσει τον πρώτο του μήνα, το μωράκι σας θα ξεκινήσει να χαμογελά για διάφορους λόγους, που δεν θα σχετίζονται απαραιτήτως με αέρια. Το πρώτο του χαμόγελο είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, καθώς θα συνειδητοποιήσετε πόσο πολύ αξίζει η προσπάθεια που καταβάλλετε για την φροντίδα του.

Η γνωριμία με την υπόλοιπη οικογένεια

Μία από τις σημαντικότερες πρώτες στιγμές του μωρού είναι εκείνη που θα γνωρίσει και την υπόλοιπη οικογένεια εκτός από την μαμά, τον μπαμπά ή τα αδέλφια του. Αυτό σημαίνει όλους τους συγγενείς, παππούδες και γιαγιάδες, ξαδέρφια και φυσικά θείους και θείες. Το κλίμα αυτής της ιδιαίτερης γνωριμίας θα σας μείνει αξέχαστο, αφού όλοι χαμογελούν και δεν μπορούν να συγκρατήσουν την χαρά τους για το νέο μέλος της οικογένειας.

Το πρώτο του γέλιο

Τα μωράκια εκτιμούν πολύ τις γκριμάτσες και τα πειράγματα, πράγμα που θα το διαπιστώσετε πολύ πιο σύντομα από όσο νομίζετε. Απλά δοκιμάστε να του κάνετε μια αστεία γκριμάτσα και θα το δείτε αμέσως να ξεσπά σε γέλια. Ειδικά ο ήχος του γέλιου του θα γίνει η νέα αγαπημένη σας μελωδία. Το πρώτο του γέλιο θα ακουστεί γύρω στον τρίτο με τέταρτο μήνα του μωρού.

Η πρώτη δοκιμή στερεάς τροφής

Μόλις το μωράκι σας μπορεί να καθίσει διατηρώντας όρθια την στάση του, πιθανότατα θα είναι έτοιμο να δοκιμάσει στέρεες τροφές. Η στιγμή που θα δοκιμάσει για πρώτη φορά στέρεα τροφή είναι ανεκτίμητη, καθώς θα δείτε να παίρνει διαφορετικές εκφράσεις καθώς τρώει.

Το πρώτο δοντάκι

Το πρώτο δόντι του μωρού εμφανίζεται μεταξύ τον έκτο και τον δωδέκατο μήνα ενώ ορισμένες φορές μπορεί να αργήσει και τελικά να εμφανισθεί περίπου στον ένα χρόνο. Το πρώτο του δοντάκι κάνει το χαμόγελό του μικρού σας ιδιαίτερα αξιαγάπητο.