Όλο και περισσότερα, άρθρα, βίντεο, φωτογραφίες και καμπάνιες που σκοπό έχουν να ενημερώσουν τον κόσμο για την κατάσταση που επικρατεί με τον κοροναϊό, γίνονται viral στο Διαδίκτυο.

Οι με έδρα το Λος Άντζελες, καλλιτέχνες Juan Delcan και Valentina Izaguirre δημιούργησαν, με ένα έξυπνο κινητό, ένα μικρής διάρκειας βίντεο με κινούμενες φιγούρες στο οποίο χρησιμοποιούν σπίρτα, για να οπτικοποιήσουν τα ευεργετικά αποτελέσματα της κοινωνικής αποχής, συμβάλλοντας έτσι στον έλεγχο μετάδοσης του κοροναϊού.

Στο βίντεο, το οποίο έχει ήδη γίνει viral -πάνω από 3 εκατομμύρια views- μια σειρά από σπίρτα παίρνουν φωτιά το ένα μετά το άλλο έως ότου ένα βγαίνει από την ουρά και η φωτιά σταματά.

Έμπνευση γι’ αυτό το βίντεο ήταν μια φωτογραφία, η οποία το Σαββατοκύριακο γέμισε το Instagram: σπίρτα αντιπροσώπευαν υγιείς ανθρώπους έως τη στιγμή που τα άναβαν και καθώς ήταν κοντά το ένα στο άλλο, η φωτιά μεταδιδόταν. Ένα σπίρτο βγαίνει από την ουρά και η φωτιά σταματάει να εξαπλώνεται.

Σκηνοθέτης του βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου είναι ο 54χρονος Delcan, ενώ η Valentina Izaguirre σχεδίασε τα σκηνικά.

Στον λογαριασμό του Juan Delcan στο Instagram μπορεί κανείς να δει ότι το ντουέτο εδώ και περίπου έναν χρόνο δημιουργεί κλιπ με σπίρτα στα οποία συνήθως παρουσιάζονται καθημερινές σκηνές του τύπου «πάω γυμναστήριο», «περνάω μια μέρα στο λούνα παρκ» ή, «πάω βόλτα με το αυτοκίνητο».

Δείτε παρακάτω το βίντεο:

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: