Αν θέλατε να κόψετε αφέλειες, αλλά διστάζατε επειδή ανησυχούσατε ότι θα δείχνετε χάλια, τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να το τολμήσετε. Είμαστε όλοι σε καραντίνα έτσι κι αλλιώς, επομένως ακόμη κι αν δείχνουν άσχημες, κανείς δεν πρόκειται να σας δει.

Το να κόψετε η ίδια αφέλειες στο σπίτι μπορεί να σας φαίνεται σαν μια καλή ιδέα … στην αρχή, αλλά αν γίνει λάθος, τα πράγματα μπορεί να καταλήξουν άσχημα. Επίσης, τώρα που τα κομμωτήρια έχουν κλείσει λόγω κοροναϊού, το να βρείτε έναν επαγγελματία για να διορθώσει το κούρεμά σας δεν αποτελεί επιλογή (εκτός αν ζείτε με έναν, οπότε δε χρειάζεται να συνεχίσετε το διάβασμα).

Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά, η καραντίνα θα σας γλιτώσει από το να δείξετε την αποτυχημένη απόπειρά σας για αφέλειες στον έξω κόσμο ή ίσως μια κομψή κορδέλα μαλλιών μπορεί να καμουφλάρει το νέο σας κούρεμα.

 

Σε κάθε περίπτωση, εμείς φροντίσαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το πώς θα κόψετε σωστά τις αφέλειές σας, ώστε να μην καταλήξετε να το μετανιώνετε.

Πώς θα κόψετε σωστά τις αφέλειές σας

 

-Χρησιμοποιήστε ένα επαγγελματικό ψαλίδι για κούρεμα, ώστε να έχει ακρίβεια

-Στεγνώστε και χτενίστε τα μαλλιά σας, όπως κάνετε συνήθως για να βγείτε έξω

-Πιάστε τα υπόλοιπα μαλλιά σας πίσω, ώστε να μην τα κόψετε κατά λάθος

-Ξεκινήστε με μια οριζόντια ψαλιδιά, για να φύγει το περισσότερο μαλλί, και συνεχίστε με κάθετες ψαλιδιές, ώστε να δώσετε μια ανάλαφρη πινελιά στις αφέλειες

-Μην κόψετε από την αρχή τις αφέλεις πολύ κοντές. Φτάστε το μαλλί σας στο ύψος της μύτης σας και συνεχίστε με κάθετες ψαλιδιές, σύμφωνα με την παραπάνω οδηγία

Για έξτρα βοήθεια δείτε βήμα βήμα τη διαδικασία στο βίντεο: