Μια ομάδα εθελοντών εκπαιδευτικών προτείνουν τρόπους για να παίζουν τα παιδιά και να περνούν δημιουργικές στιγμές με τους αγαπημένους τους ακόμα και μέσα στο σπίτι.

Παίξτε πάνω στα έπιπλα του σαλονιού, κάντε κατασκευές από τα ξεχασμένα υλικά στα ντουλάπια σας, μάθετε για τον Πάουλ Κλέε και τον Ζωρζ Σερά, δείτε τις δραστηριότητες που προτείνει η ΝΑΣΑ για τα παιδιά, ακούστε βιβλία, δείτε παραστάσεις, κάντε πειράματα φυσικής μέσα στην κουζίνα, θυμηθείτε το ξεχασμένο σχοινάκι, ζωγραφίστε ένα κουτσό από κιμωλία ή χαρτοταινίες.

Είναι μόνο μερικές από τις ιδέες και προτάσεις που βρίσκει κανείς στο blog «Παιδιά, μένουμε σπίτι» το οποίο απευθύνεται σε παιδιά και γονείς και φτιάχτηκε με πολλή αγάπη από μία ομάδα εθελοντών παιδαγωγών με σκοπό να ενθαρρύνει την ψυχαγωγία και εκπαίδευση μέσα στο σπίτι τώρα που όλοι βρισκόμαστε υποχρεωτικά μέσα σε αυτό προκειμένου να αποτρέψουμε την εξάπλωση του COVID-19. Πρόκειται για τους Κυριάκο Μούρτζη, Δανάη Μπίσυλλα, Ιωάννα Τσαμπηρά, Μαριάννα Κυρίου, Κλαίρη Χαβάκη, Μαριάννα Ραψωματιώτη, Γιάννα Βασιλοπούλου, Δήμητρα Χατζηδημητρίου.

Οι ιδέες αυτές εμπλουτίζονται καθημερινά και έχουν βρεθεί, αναδημοσιευτεί, δημιουργηθεί και προταθεί από πρώην Έφορους & Βοηθούς του Κλάδου Πουλιών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, καθώς ένιωσαν την ανάγκη και την ευθύνη να υποστηρίξουν τα παιδιά σε αυτή την ιδιαίτερη χρονική περίοδο.

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναπληρώσουν οι γονείς τον χαμένο χρόνο μαζί με τα παιδιά τους. Ιδίως όσο η καραντίνα παρατείνεται, η υπομονή εξαντλείται και η λύση της τηλεόρασης μοιάζει η αναπόφευκτη λύση για τα παιδιά. Τώρα είναι που πρέπει να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές που εμπλέκουν και τη δημιουργία. Πολλές από αυτές μπορεί να βρει κανείς στο blog «Παιδιά, μένουμε σπίτι»

Εκτός από το blogΠαιδιά, μένουμε σπίτι”, υπάρχει και η σελίδα στο Faceboohttps://www.facebook.com/paidiamenoumespiti/

#paidiamenoumespiti