Υλικά:

3 αυγά
30γρ. νωπή μαγιά
250γρ. αλεύρι σκληρό
3κ.σ. βούτυρο
½ ποτήρι φρέσκο γάλα, χλιαρό
½ φλ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
½ φλ. έμενταλ, τριμμένο
Λίγο αλεύρι και βούτυρο για την φορμά
Λίγο αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

1.Κοσκινίστε σε ένα μπολ το αλεύρι και στην μέση κάντε μια λακουβίτσα. Ρίξτε εκεί την μαγιά, την οποία έχετε διαλύσει στο χλιαρό γάλα.
2.Προσθέστε τα δύο αυγά, ελαφρά χτυπημένα, το αλατοπίπερο και τα τυριά και ζυμώνετε. Ρίξτε, έπειτα, το βούτυρο λιωμένο και ζεστό και συνεχίστε το ζύμωμα, απαλά μέχρι να αποκτήσετε μια μαλακή ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια.
3.Βουτυρώνετε και αλευρώνετε το ταψί. Χωρίστε την ζύμη σε τρία μέρη και πλάστε τρία χοντράκορδόνια. Τα πλέκετε σε μια κοτσίδα.Τοποθετήστε το τσουρέκι σας στο ταψί.
4.Αφήνετε το τσουρέκι να φουσκώσει και κατόπιν το αλείφετε με το τρίτο αυγό. Ψήνετε στους 180 βαθμούς, για περίπου 50 λεπτά.