Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, Δώρα Αναγνωστοπούλου στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών μίλησε για την σημασία της ενημέρωσης και την ζωντανή σύνδεση που την φόρτισε συναισθηματικά.

Ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα όταν αναλάβατε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων;

Αυτά που θα ένιωθε ο καθένας στη θέση μου. Από τη μια ήταν η χαρά, από την άλλη το βάρος της ευθύνης. Νομίζω πως αυτό το συναισθηματικό μείγμα μού έδωσε ένα μέτρο. Δεν θα ήθελα να αισθάνομαι μόνο χαρά ή μόνο ευθύνη.

Ποια είναι τα τρία βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο ιδανικός παρουσιαστής ειδήσεων;

Θα το πω όσο πιο επιγραμματικά γίνεται. Να μπορεί να χτίσει μια σχέση εντιμότητας και οικειότητας με τον τηλεθεατή. Να μη θαμπώνεται μόνος του από την εικόνα του. Να έχει ψυχή ρεπόρτερ. Αυτά, και όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.

Πως αντιμετωπίζετε την πανδημία που ζούμε; Σας επηρεάζει επαγγελματικά;

Η ενημέρωση είναι πάντα σημαντική, αλλά σε περιόδους κρίσης είναι αγαθό πρώτης ανάγκης. Η συγκεκριμένη συγκυρία έχει απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, γίνεται οικονομία δυνάμεων και, βεβαίως, πολλοί συνάδελφοι μένουν σπίτι για να προστατεύσουν συγγενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Για εμάς που ξεκινήσαμε δύο εβδομάδες πριν από το ξέσπασμα του κορονοϊού είναι μεγαλύτερες τόσο οι δυσκολίες όσο και οι προκλήσεις. Έχουμε πέσει, όμως, με τα μούτρα στη μάχη της ενημέρωσης. Κατά τα άλλα, ανησυχώ όπως όλοι, ελπίζω όπως όλοι. Θέλω να σκέφτομαι πως απ’ αυτή την περιπέτεια θα βγούμε πιο δυνατοί.

Εκτός από το δελτίο παρουσιάζετε και έκτακτες εκπομπές που αφορούν τον κοροναϊό…

Η εκπομπή έχει μια άλλου τύπου ζωντάνια από το δελτίο ειδήσεων. Η βασική προϋπόθεση είναι να κάνεις το κοινό να σε εμπιστευτεί. Να αισθανθεί πως εσύ διακινείς την πληροφορία και πως μεσολαβείς για να έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους που βιώνουν την ίδια κατάσταση.

Υπήρξε μέχρι τώρα είδηση ή ζωντανή σύνδεση που σας φόρτισε πολύ συναισθηματικά;

Έχω ζήσει χρόνια στην Ιταλία και την αγαπώ. Ξέρουμε όλοι πόσο δοκιμάζεται αυτή την περίοδο. Οι φίλοι μου εκεί βιώνουν έναν τρομερό πόνο. Έχω δει και έχω ακούσει πράγματα αυτό το διάστημα στον αέρα που με έχουν συγκινήσει.