Κοροναϊός: Ένα γιγαντιαίο γλυπτό μάς υπενθυμίζει πως θα περάσει κι αυτό

Στο φετινό Las Fallas Festival στην Βαλένθια, ο καλλιτέχνης Escif συμμετείχε με το έργο «Θα περάσει κι αυτό», μια γυναικεία μορφή σε στάση διαλογισμού στέλνοντας το δικό του μήνυμα για την πανδημία του κοροναϊού
30 Μαρτίου 2020 | 16:51

Αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κοροναϊου, το εφετινό Las Fallas Festival στη Βαλένθια, ένα φεστιβάλ στο οποίο καλλιτέχνες δημιουργούν γιγαντιαία γλυπτά που, στη λήξη του, παραδίδονται στις φλόγες.

Ο καλλιτέχνης Escif συμμετείχε με το έργο «Θα περάσει κι αυτό», μια γυναικεία μορφή σε στάση διαλογισμού.

 

Παρά την επιβεβλημένη απουσία θεατών, ο δήμος της Βαλένθια αποφάσισε να προχωρήσει με ένα μέρος της τελετής: έβαλαν φωτιά στο σώμα της «Διαλογιζόμενης».

Την επομένη, ο Ισπανός καλλιτέχνης έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram: «Χθες, κάηκε το σώμα της “Διαλογιζόμενης”.

Μαζί του κάηκαν και πολλά άλλα. Κάηκαν τέσσερις τόνοι ξύλου. Κάηκε ένας χρόνος έντονης και όμορφης δουλειάς».

 

 

Η ξύλινη «Διαλογιζόμενη» είχε ύψος 20 μέτρα, ήταν ντυμένη με μακριά λευκή μπλούζα με κουμπιά και μαύρο κολάν.

Καθόταν στη στάση του λωτού, με κλειστά μάτια και στητή πλάτη, απεικονίζοντας στιγμές ηρεμίας, περίσκεψης, ειρήνης.

«Αυτό δεν ήταν το τέλος που αναμέναμε. Ούτε και οι συνθήκες.

Το μέγεθος αυτής της φιγούρας δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ. Ίσως μια άλλη γυναίκα ή, τμήμα της, ίσως μόνον η ανάμνηση, ίσως μόνον η απουσία της… Η διαλογιζόμενη μας λέει ότι τα πάντα είναι παροδικά. Τίποτα δεν είναι για πάντα. Θα ξεπεράσουμε το κενό αυτών των αποτυχιών» είπε ο Escif.

«Από τις στάχτες αυτής της γυναίκας, ζωντανά λουλούδια θα γεννηθούν. Και μικρά έντομα θα σκορπίσουν τους σπόρους. Σπόρο συνείδησης, ειρήνης, ανθρωπιάς. Σπόρο φωτός που θα μας βοηθήσει να δούμε τον καινούργιο κόσμο ο οποίος, αυτές τις μέρες, γεννιέται» έγραψε.

Παρέδωσαν στις φλόγες το σώμα της “Διαλογιζόμενης”, αλλά το κεφάλι της και οι ώμοι της θα παραμείνουν στην κεντρική πλατεία της Βαλένθια έως το τέλος της κρίσης.

 

Ο Escif φόρεσε στο κεφάλι ιατρική μάσκα που καλύπτει μύτη και στόμα.

«Ο διαλογισμός είναι η άσκηση της συνείδησής μας στην αποδοχή της παροδικότητας.

Η πραγματικότητα αλλάζει και είναι εφήμερη. Ζούμε στιγμές αβέβαιες που δεν γνωρίζουμε πού θα μας πάνε. Ας ακούσουμε αυτό που μας λέει η διαλογιζόμενη γυναίκα. Θα περάσει κι αυτό» τόνισε.

imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version