Ο κοροναϊός έχει «φρενάρει» παγκοσμίως καλλιτεχνικές διοργανώσεις,κινηματογραφικές πρεμιέρες, μουσικά φεστιβάλ ενώ «θύμα» των μέτρων προστασίας για την πανδημία, έπεσε και η φετινή διοργάνωση της Eurovion, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Ρόντερνταμ.

Υπό κανονικές συνθήκες η αίθουσα Ahoy στο Ρόντερνταμ θα φιλοξενούσε τον Μάιο τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

https://www.instagram.com/p/B94Gb6TKKXD/?utm_source=ig_web_copy_link

Ωστόσο ο κορονaϊός έχει αλλάξει τελείως τον προγραμματισμό και έτσι πλέον το συγκεκριμένο στάδιο θα μετατραπεί σε νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης.

Οι σχετικές εργασίες για να τοποθετηθούν οι πρώτες 88 από τις συνολικά 680 κλίνες, που θα μετατρέψουν τον πολυχώρο του Ahoy από στέγη για συναυλίες, εμπορικές εκθέσεις και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, σε νοσοκομείο εκστρατείας, έχουν ήδη ξεκινήσει.

Το Ahoy θα ανοίξει από τα μέσα Απριλίου τις πόρτες του σε ασθενείς με κορονοϊό, ή άλλες νόσους που δεν χωρούν να νοσηλευθούν στις άλλες μονάδες της χώρας.

Αυτή η κίνηση θα ανακουφίσει το νοσηλευτικό σύστημα της Ολλανδίας, καθώς τα κρούσματα έχουν αυξηθεί και αγγίζουν τα 11.000 και οι θάνατοι είναι 771.

Η προοπτική της υπερπληθώρας στα νοσοκομεία, έχει αναγκάσει την κυβέρνηση να διοχετεύσει ασθενείς, ακόμη και από ΜΕΘ, σε ειδικά διαμορφωμένα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα των 17 εκατ. κατοίκων.