Σε κατ’ οίκον αυτοπεριορισμό λόγω του κοροναϊού βρίσκεται η γνωστή ηθοποιός  Μαρία Τζομπανάκη, όχι όμως στην Αθήνα, αλλά στη Νέα Υόρκη όπου ζει τα τελευταία χρόνια με τον σύζυγό της.

«Τα περισσότερα κρούσματα είναι στο Μπρούκλιν και στο Κουίνς. Οι άνθρωποι εδώ δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως. Δεν δόθηκαν οδηγίες. Γι’ αυτό συμβαίνει αυτό το πράγμα. Οι αμερικάνοι είναι άλλος λαός» ανέφερε αρχικά η Μαρία Τζομπανάκη μιλώντας στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» και πρόσθεσε:

«Ξεκίνησε αυτή η αγωνία πολύ νωρίς για μένα και για τον άντρα μου γιατί ο Γιάννης είναι χημικός μηχανικός και οικονομολόγος. Είναι πάρα πολλά χρόνια στις φαρμακευτικές εταιρείες. Έχει παράξει φάρμακα. Ξέρει το πρωτόκολλο που κρατάνε για να προστατεύονται μέσα στα εργαστήρια. Είναι αρκετά αυστηρό και όταν έγινε αυτό ήρθε και μου είπε να γυρίσω στην Ελλάδα για να είμαι πιο προστατευμένη. Ήταν πολύ σωστός. Ειδικά στην Κρήτη.

Γιατί, όμως, στην Ελλάδα θα ήμουν πιο προστατευμένη; Επειδή οι Έλληνες έχουν ένα καλό.

Μπροστά σε ένα κοινό κίνδυνο, συσπειρώνονται. Όσο και να είμαστε γλεντζέδες και λίγο αντιδραστικοί με αυτούς που έχουν εξουσία, σε αυτή την περίπτωση έχουν καταλάβει πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει. Ο κοροναϊός είναι ένας ιδιαίτερα μεταδοτικός ιός που δεν έχει χαρτογραφηθεί ακόμα και μεταλλάσσεται με πολύ έξυπνο και γρήγορο τρόπο».

«Εγώ εδώ τυχαία τη γλίτωσα. Ήταν να πάω σε μία πολιτιστική χοροεσπερίδα που ήταν όλοι οι κρητικοί σύλλογοι και μου είπε ο Γιάννης να μην πάμε. Από αυτούς πέθαναν δύο τις τελευταίες μέρες και οι υπόλοιποι είναι άρρωστοι» δήλωσε η Μαρία Τζομπανάκη, ενώ για τον γιο της, Ορφέα Αυγουστίδη, αποκάλυψε πως την παίρνει τηλέφωνο αυτές τις μέρες και της λέει:

«Να προσέχεις και σε θέλω πολλά πολλά χρόνια ακόμα κοντά μου».