Στο βάθος των αιώνων, οι άνθρωποι έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια να “ανακαλύψουν” το φύλο του μωρού πριν τον τοκετό. Πλέον, δεν χρειάζεται να καθίσουμε σε… ψαλίδια και μαχαίρια. Μια βόλτα στον γυναικολόγο είναι υπεραρκετή για να μάθουμε αν πρόκειται να υποδεχτούμε έναν μικρό πρίγκιπα ή μια μικρή πριγκίπισσα. Κι όμως, υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να αφεθούμε στη γοητεία της αναμονής.

Γιατί να περιμένω;

Δεν έχει και τόση σημασία

Προτιμάτε αγοράκι ή κοριτσάκι; Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μια άποψη για το φύλο του παιδιού που θα προτιμούσαν να μεγαλώνουν. Στην πραγματικότητα, δεν έχει καμία σημασία. Έτσι κι αλλιώς θα λατρέψετε το μωράκι σας και είναι βέβαιο πως δεν θα θέλατε να βρίσκεται κανένα άλλο στη θέση του. Αν μάθετε το φύλο του τη στιγμή που θα το αντικρίσετε, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να νιώσετε ακόμη και το παραμικρό τσίμπημα απογοήτευσης.

Θα αποφύγετε τις προκαταλήψεις

Ακόμη κι αν εσείς δεν ενδιαφέρεστε για το φύλο του μικρού σας, ίσως δεν συμβαίνει το ίδιο και με την υπόλοιπη οικογένειά σας. Το διάστημα μέχρι τον τοκετό μπορεί να βοηθήσει και τον πιο συντηρητικό παππού να αποδεχτεί ότι το μόνο που μετράει είναι η καλή υγεία του βρέφους.

Θα γίνετε πιο δημιουργικοί

Πόσο ροζ ή πόσο γαλάζιο να αντέξει ένα δωμάτιο; Οι προετοιμασίες για την έλευση του μωρού γίνονται πιο δημιουργικές όταν δεν μπορούμε να καταφύγουμε σε εύκολες λύσεις. Και ακόμα και αν εσείς δεν έχετε σκοπό να διακοσμήσετε τόσο… παραδοσιακά, οι φίλοι και οι συγγενείς είναι βέβαιο πως θα αναπληρώσουν την απουσία του φούξια με τα δώρα τους.

Θα αποφύγετε πολλές ανούσιες συμβουλές

“Α, τα κορίτσια είναι δύσκολα!”. Να μια φράση που δεν θέλει να ακούσει καμία έγκυος. Πρώτον, όχι, δεν μπορείτε να κάνετε καμία πρόβλεψη για τον χαρακτήρα του παιδιού με βάση το φύλο του. Δεύτερον – και κυριότερον – αυτή τη στιγμή έχετε δεκάδες πράγματα που σας αγχώνουν και που σχετίζονται με τους επόμενους μήνες, αν όχι μέρες. Η εφηβεία του… νεογέννητου μπορεί να περιμένει λίγο ακόμα. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον μια δεκαετία ακόμα.

Δεν θα πέσετε σε παγίδες

Πιστεύετε ότι ο υπέρηχος λέει πάντα την αλήθεια; Είναι σπάνιο, όμως δεν είναι απίθανο: Μπορεί ο γιατρός να σας πληροφορήσει ότι περιμένετε ένα υγιέστατο αγοράκι, όμως τελικά το κατώφλι του σπιτιού σας να περάσει μια… νεαρή δεσποινίς. Και αυτό μπορεί να έχει τόσο συναισθηματικές όσο και πρακτικές συνέπειες – ειδικά αν έχετε επιλέξει τη γαλάζια διακοσμητική προσέγγιση.

Είναι κάπως μαγικό

Όποια διαδρομή και αν επιλέξετε, είναι βέβαιο πως η εμπειρία της μητρότητας θα έχει κάτι το εξωπραγματικό. Όμως διαλέγοντας να μη μάθετε το φύλο, επαναφέρετε όλη τη μαγεία της αναμονής. Σκεφτείτε πόσο μεγαλύτερος θα είναι ο ενθουσιασμός σας όταν όλα θα έχουν αποκαλυφθεί!

Μειώνει τις ανούσιες προσδοκίες

Κάθε μωρό είναι μοναδικό – και αυτό γίνεται πλήρως κατανοητό από το δευτερόλεπτο που το βλέπουμε για πρώτη φορά. Αντί να περάσετε ολόκληρους μήνες κατά τους οποίους θα σκέφτεστε ότι ο γιος σας θα πηγαίνει στο γήπεδο με τον μπαμπά ή η κόρη σας