H Κάθλιν Κένεντι Τάουνσεντ λέει ότι η αναζήτηση για τη 40χρονη κόρη της, Μέιβ Κένεντι Τάουνσεντ Μακκίν, και του 8χρονου γιού της κόρης της Γκιντεόν Μακκίν «έχει μετατραπεί από διάσωση σε ανάκαμψη», σύμφωνα με δήλωση.

Τόσο η Μακκίν όσο και ο γιος της, βρέθηκαν να αγωνίζονται να επιστρέψουν στην ακτή κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με καγιάκ κοντά στον κόλπο Herring, στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με το FOX 5 της D.C.

Η μητέρα και ο γιος είχαν βρεθεί στο κανό για να κυνηγήσουν μια μπάλα που είχε πέσει στο νερό κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής συγκέντρωσης, ο σύζυγος της Μακκίν, Ντέιβιντ Μακκίν, είπε στο The Washington Post.

«Πήγαν πιο μακριά από ό,τι μπορούσαν να χειριστούν οι ίδιοι και δε μπορούσαν να γυρίσουν», είπε στην εφημερίδα.

Η συγκέντρωση ήταν στο σπίτι της Κάθλιν Κένεντι, 68 ετών, κόρης του τελευταίου γερουσιαστή Ρόμπερτ Φ. Κένεντι και της συζύγου του Έθελ Κένεντι που υπηρέτησε ως κυβερνήτης του Maryland από το 1995 έως το 2003.

Η Μέιβ Κένεντι ήταν ένα από τα εγγόνια του Ρόμπερτ και της Έθελ Κένεντι. Στη δήλωσή της, η Κάθλιν Κένεντι είπε ότι μοιράζεται τις ειδήσεις για την απώλεια της κόρης και του εγγονού της «με βαθιά θλίψη».

«Η Μέιβ αφιέρωσε τη ζωή της για να βοηθήσει τα πιο ευάλωτα άτομα της κοινωνίας», έγραψε. «Ήταν εθελόντρια του Ειρηνευτικού Σώματος, η οποίος έκανε καριέρα στον νόμο για να δώσει φωνή στους άφωνους».

Οι Μέιβ και Ντέιβιντ Μακλίν συναντήθηκαν όταν η Μέιβ πήρε μια δουλειά για την Αμερικανίδα γερουσιάστρια Dianne Feinstein, D-Calif., Σύμφωνα με το «The Washington Post». Ο Gideon ήταν το πρώτο τους παιδί.

Τον Αύγουστο του 2019, η Σίρσα Κένεντι Χιλ, ετών 22 – άλλη εγγονή του Ρόμπερτ και της Έθελ Κένεντι – πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών σε ένα από τα σπίτια της οικογένειας στη Μασαχουσέτη. Ήταν κόρη της Κόρτνει Κένεντι Χιλ, ενός από τα παιδιά του Ρόμπερτ και της Έθελ Κένεντι.

Πολλές τραγωδίες

Η οικογένεια Κένεντι, μια από τις μεγάλες οικογένειες της αμερικανικής πολιτικής ζωής, έχει βιώσει πολλές τραγωδίες.

Ο Τζον Φ. Κένεντι (JFK) που διετέλεσε για τρία χρόνια πρόεδρος των ΗΠΑ δολοφονήθηκε στο Ντάλας στις 22 Νοεμβρίου 1963.

Τον Ιούνιο του 1968, ο μικρότερος αδερφός του Ρόμπερτ, με πιθανότητες να κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, δολοφονήθηκε στο Λος Αντζελες.

Ενας από τους γιους του Ρόμπερτ Κένεντι, ο Ντέιβιντ, πέθανε σε ηλικία 28 ετών από υπερβολική δόση κοκαΐνης σε ξενοδοχείο στη Φλόριντα το 1984.

Το 1999, ο γιος του JFK σκοτώθηκε μαζί με τη σύζυγό του Κάρολιν και την αδελφή του Λορέν σε συντριβή αεροσκάφους στη Μασαχουσέτη.

Η Σίρσα Κένεντι Χιλ, εγγονή του Ρόμπερτ Κένεντι, επίσης πέθανε πέρσι, σε ηλικία 22 ετών από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών.

 

Πηγή: foxnews.com, ΑΠΕ