Στην προσπάθειά μας να περιορίσουμε την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, μένουμε σπίτι, περιορίζοντας τις μετακινήσεις μας στις απαραίτητες. Η διάθεσή μας ενδέχεται να επηρεαστεί, ωστόσο, αφού η καθημερινότητά μας άλλαξε πολύ γρήγορα αλλά και απότομα. Επιπλέον αν σκεφθούμε τις συνεχείς εξελίξεις της πανδημίας , ενδεχομένως να νιώσουμε μεγαλύτερη πίεση ή και φόβο για τις ημέρες που θα έρθουν. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι σημαντικό να κάνουμε καθημερινά μικρά πράγματα, που μας γεμίζουν χαρά και ενισχύουν το αίσθημα της ασφάλειας.

Γυμναστείτε από τον… καναπέ

Ακόμα και τώρα που δεν βγαίνετε από το σπίτι για να πάτε γυμναστήριο, μπορείτε να κάνετε λίγες επαναλήψεις από μερικές ασκήσεις για να διατηρήσετε το σώμα σας σε φόρμα, από την άνεση του σαλονιού σας. Σε αυτές μπορείτε να συμπεριλάβετε ασκήσεις ενδυνάμωσης αλλά και αερόβιες για γυμνάσετε ολόκληρο το σώμα. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε πιο χαλαρά, δοκιμάστε να κάνετε μερικές διατάσεις για να τεντωθείτε και να ενεργοποιήσετε τους μυς σας. Εάν η γυμναστική δεν είναι το χόμπι σας, τότε δοκιμάστε οποιαδήποτε δουλειά του σπιτιού, καθώς έτσι διατηρείτε τον χώρο σας καθαρό ενώ παράλληλα γυμνάζεστε δίχως να το καταλαβαίνετε.

Κάντε όσα αναβάλλετε

Με τα νέα δεδομένα έχετε αρκετό χρόνο για να πραγματοποιήσετε οποιοδήποτε project ή πλάνο έχετε σκεφθεί αλλά δεν είχατε χρόνο. Κάντε μια λίστα με όλα όσα θέλετε να κάνετε, ξεκινώντας από το πιο σημαντικό. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να αφιερώνετε καθημερινά λίγο χρόνο. Έτσι ο χρόνος θα κυλά πιο όμορφα και εσείς θα παραμένετε παραγωγικοί. Μπορείτε να επενδύσετε κάποιες ώρες καθημερινά για να μάθετε μια νέα δεξιότητα, όπως είναι οι ξένες γλώσσες.

Μιλήστε με τους αγαπημένους σας

Τι κι αν είμαστε μακριά; Με την συμβολή των social media μπορούμε να δούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να συνομιλήσουμε μαζί τους μέσω της βιντεοκλήσης. Αφιερώστε τους χρόνο και μιλήστε για την καθημερινότητά σας, όσο «βαρετή» και αν σας φαίνεται, καθώς αποτελεί μια καλή ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά και να ενισχύσετε τις σχέσεις σας. Θα ήταν καλό, παράλληλα, να μην ξεχνάτε άτομα που μένουν μόνα τους, καθώς αυτά είναι που μας χρειάζονται περισσότερο. Ένα φιλικό μήνυμα από ένα αγαπημένο μας πρόσωπο είναι αρκετό για να βελτιώσει την ψυχολογία μας.

«Φέρτε» το γραφείο… στο σπίτι

Οι πιτζάμες σίγουρα είναι το πιο άνετο ντύσιμο μετά την αγαπημένη μας φόρμα. Ωστόσο, για να διατηρήσετε την καλή σας διάθεση και για να συνεχίσετε την καθημερινότητά σας στα πλαίσια του φυσιολογικού, είναι σημαντικό όταν σηκώνεστε να ντύνεστε, όπως ακριβώς θα ντυνόσασταν για να πάτε στην δουλειά. Δεν είναι ανάγκη να δημιουργήσετε το απόλυτο office look, είναι όμως καλό να κάνετε ένα ντουζ και να αλλάξετε τα ρούχα σας. Επιπλέον, θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσετε ένα συγκεκριμένο χώρο ως το γραφείο σας και να το χρησιμοποιήσετε, έστω και προσωρινά, για να δουλεύετε. Αυτά τα μικρά πράγματα προσδίδουν την αίσθηση της κανονικότητας στην καθημερινότητά μας, πράγμα που χρειαζόμαστε περισσότερο αυτήν την περίοδο.