Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η Άνοιξη είναι η εποχή που ξεκινάμε τις εκδρομές και τους μεγάλους περιπάτους με τα παιδιά μας. Φέτος όμως οι συνθήκες δεν είναι καθόλου φυσιολογικές και – ευτυχώς – τα παιδιά μας δεν είναι σε θέση να το αντιληφθούν απόλυτα. Έτσι, οι διαμαρτυρίες για την πολυήμερη παραμονή στο σπίτι γίνονται μέρα με τη μέρα πιο έντονες, ενώ παράλληλα τα παιχνίδια που λάτρευαν στην αρχή της καραντίνας αρχίζουν να τους φαίνονται όλο και πιο βαρετά. Όμως λίγα αντικείμενα και πολλή φαντασία είναι αρκετά ώστε να έχουν την ευκαιρία να περάσουν… μια μέρα στη θάλασσα.

Πώς θα φτιάξετε μια… παραλία εσωτερικού χώρου

Τι θα χρειαστείτε

  • Δύο σεντόνια ή κουβέρτες
  • Χαρτόνι
  • Μπογιές
  • Κολλητική ταινία
  • Πετσέτες θαλάσσης
  • Κουβαδάκια
  • Όποιο παιχνίδι νιώθετε ότι ταιριάζει στο κόνσεπτ

Πώς θα παίξετε

Πρώτα από όλα, θα πρέπει να δημιουργήσετε όλοι μαζί το σκηνικό. Στρώστε κάτω τα σεντόνια ή τις κουβέρτες – το ιδανικό είναι το ένα να έχει μπλε και το άλλο μπεζ ή καφέ χρώμα, αλλά η φαντασία των παιδιών σίγουρα μπορεί να ανεχτεί και μια κυριολεκτικά… ερυθρά θάλασσα. Φροντίστε το σεντόνι που αναπαριστά τη θάλασσα να καλύπτει ελαφρώς την άκρη της… ξηράς.

Βοηθήστε το μικρό σας να κόψει έναν κύκλο από χαρτόνι και ζητήστε του να το ζωγραφίσει για να δημιουργήσει έναν ήλιο. Έπειτα τοποθετήστε επάνω στην “άμμο” τα κουβαδάκια του, αλλά και όποια παιχνίδια πιστεύετε ότι ταιριάζουν στο κόνσεπτ. Για παράδειγμα, τα τουβλάκια του μπορούν να γίνουν το υλικό για τα… καστράκια στην άμμο.

Από εκεί και έπειτα αφήστε τη φαντασία σας να καλπάσει. Βάλτε “αντηλιακό”, “σώστε” τα αρκουδάκια που βούτηξαν στη θάλασσα χωρίς να ξέρουν κολύμπι, ξαπλώστε στις πετσέτες σας και κάντε… ηλιοθεραπεία.

Είναι βέβαιο πως τα παιδιά σας θα εκτιμήσουν αυτό το μικρό διάλειμμα από την καθημερινότητα στο σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να το εγκαταλείψουν.