Τίποτα δεν σηµατοδοτεί µια νέα αρχή όπως το ξύπνηµα της φύσης, η οποία οργιάζει. Δυστυχώς, η καραντίνα δεν µας επιτρέπει να περνάµε τις µέρες µας στα… λιβάδια για να εµπνευστούµε από όλη αυτή τη διάχυτη οµορφιά. Ξέρετε, όµως, τι λένε για τον Μωάµεθ και το βουνό. Γι’ αυτό και εµείς προτείνουµε φέτος να τη φέρετε στο σπίτι. Πώς; Εµφιαλώνοντάς την!

Το μέγεθος μετράει

Βγαίνοντας μια βόλτα στο πάρκο ή στο βουνό, πάντα θα νιώθουμε την ανάγκη να μαζέψουμε αγριολούλουδα, όπως όταν ήμασταν παιδιά. Μόνο που όταν πλέον τα φέρνουμε στο σπίτι και τα τοποθετούμε στα μεγάλα βάζα μας, η χάρη τους εξανεμίζεται. Η ομορφιά τους οφείλεται ακριβώς στο γεγονός ότι είναι τόσο λεπτεπίλεπτα – επομένως πρέπει να τοποθετηθούν και στο κατάλληλο δοχείο.

Ενας ανθισμένος τοίχος

Το μόνο που θα χρειαστείτε για να εγκαταστήσετε την άνοιξη στο σαλόνι σας είναι μερικά μικρά μπουκαλάκια, κάμποσο σπάγκο, ένα πιστόλι σιλικόνης και καρφιά. Με το πιστόλι σιλικόνης θα μπορέσετε να κολλήσετε σταθερά τον σπάγκο στο στόμιο, γυρνώντας τον γύρω-γύρω αρκετές φορές ώστε να είναι σταθερός αλλά και να έχει το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια αρκεί να δέσετε την άλλη άκρη του επάνω σε καρφιά που θα έχετε τοποθετήσει στον τοίχο στο ύψος της προτίμησής σας. Από τη στιγμή που δεν προορίζονται να σηκώσουν και πολύ βάρος, προτείνουμε να επιλέξετε το μικρότερο δυνατό μέγεθος. Ετσι, αν κάποια στιγμή βαρεθείτε την κατασκευή σας, ο τοίχος σας δεν θα μοιάζει ταλαιπωρημένος. Μπορείτε να κρεμάσετε τα μπουκαλάκια σε διαφορετικό ή στο ίδιο ύψος μεταξύ τους.

Μερικές εναλλακτικές

Αν η συγκεκριμένη κατασκευή σας φαίνεται υπερβολικά μίνιμαλ, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να την «πειράξετε» για να τη φέρετε περισσότερο στα μέτρα σας, αρκεί να αφήσετε τη φαντασία σας να δουλέψει. Σε περίπτωση που χρειάζεστε λίγη βοήθεια, εμείς προτείνουμε τα εξής:

-Η συνταγή της γιαγιάς: Οπως σε κάθε ελληνικό σπίτι, έτσι και στο δικό σας, κάπου θα υπάρχει ένα συρτάρι γεμάτο με κεντήματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένα από αυτά για να «ντύσετε» τα μπουκαλάκια, δίνοντας έναν πιο boho αέρα.

-Αξιοποιήστε τα ταλέντα σας: Μήπως ζωγραφίζετε καλά; Τότε πάρτε μερικούς ανεξίτηλους μαρκαδόρους και αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη. Προτείνουμε αυτοί που θα επιλέξετε να έχουν ανοιχτά χρώματα και λεπτή μύτη, ώστε να μην έρχονται σε κόντρα με την αρμονία των λουλουδιών.

-Βάλτε χρώμα: Ελπίζουμε να μη σας δώσαμε την εντύπωση ότι το διαφανές γυαλί αποτελεί μονόδρομο. Μπορείτε πάντα να προτιμήσετε μια πιο παιχνιδιάρικη, χρωματιστή εκδοχή του. Απλώς σε αυτή την περίπτωση θα σας προτείναμε τον λευκό σπάγκο αντί για εκείνον σε φυσικό χρώμα.

-Βρείτε τη χημεία: Ξέρετε τι είναι μικροσκοπικό, διάφανο και πιο πρωτότυπο από τα μικρά ανθοδοχεία; Οι δοκιμαστικοί σωλήνες! Χωρούν ίσα-ίσα από ένα αγριολούλουδο ο καθένας και, αν είστε επιρρεπής στις ζημιές, μπορείτε να επιλέξετε πλαστικούς αντί για γυάλινους.

-Κι εσύ λάμπεις: Για το τέλος αφήσαμε την αγαπημένη μας επιλογή. Εχετε σκεφτεί ποτέ ότι τον ρόλο του βάζου μπορούν κάλλιστα να τον παίξουν και οι… λαμπτήρες; Μάλιστα η βιδωτή βάση τους προσφέρεται για να δεθεί με τον σπάγκο!