Ένας μίνι σάλος από… το πουθενά έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στο Βατικανό, όταν και έγινε γνωστή η ύπαρξη ενός βίντεο όπου απεικονίζει τον Πάπα Φραγκίσκο να κρατά ένα μπουκάλι ουίσκι και να το αποκαλεί το «το πραγματικό νερό της ζωής».

Συγκεκριμένα, το βιντεοσκοπημένο υλικό, όπως ισχυρίζεται η βρετανική Daily Record και αναδημοσιεύουν μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες, ανάμεσά τους το Forbes και η New York Post, δείχνει τον ποντίφικα να δέχεται ως δώρο ένα μπουκάλι ουίσκι από μια ομάδα Σκωτσέζων μαθητευόμενων ιερέων, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο Αποστολικό Παλάτι στο Βατικανό, πέρσι.

Το βίντεο αποθανατίστηκε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ενός ντοκιμαντέρ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το Βατικανό επέμεινε να κοπεί το συγκεκριμένο στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ, πριν από τη μετάδοσή του την Κυριακή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο σκηνοθέτης Τόνι Κίρνι, της εταιρείας παραγωγής Solus, έκανε ένα φιλμ διάρκειας μιας ώρας, ακολουθώντας τους μαθητευόμενους ιερείς επί 18μηνο, το 2018 και 2019.

«Ήταν πολύ προσγειωμένος μαζί τους και όταν του έδωσαν το μπουκάλι, αντί να το δώσει απλά στον βοηθό του -όπως κάνει συνήθως με τα δώρα-, το σήκωσε ψηλά και είπε: «Αυτός είναι ο πραγματικός αγιασμός», ανέφερε ο σκηνοθέτης.

«Μειδίασε και στ’ αλήθεια μ’ αυτόν τον τρόπο έσπασε ο πάγος με τους μαθητευόμενους ιερείς κι όλους τους άλλους» σημείωσε.