Θα χρειαστείτε

1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο

200 γρ. ελαιόλαδο

4 κουταλιές ανθό αλατιού

4 κουταλιές κόκκινο και μαύρο πιπέρι σε κόκκους

4 φύλλα δάφνης

½ φλιτζάνι φρέσκο θυμάρι

4 κουταλιές δεντρολίβανο.

Εκτέλεση:

Δεν καθαρίζετε τα κρεμμύδια, αλλά τα πλένετε και τα σκουπίζετε. Κόβετε τις μύτες τους και τα βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε καλά με μια κουτάλα. Κατόπιν κόβετε δύο μεγάλα φύλλα αλουμινόχαρτο, τα τοποθετείτε σε έναν πάγκο και από πάνω στρώνετε δύο αντίστοιχα φύλλα λαδόχαρτο. Αδειάζετε το μισό μείγμα κρεμμυδιών στο ένα χαρτί και το υπόλοιπο στο άλλο, τα τυλίγετε καλά σε δύο πακέτα και τα βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο τους 150°C στον αέρα επί 3 ώρες μέχρι να μαλακώσουν και να αφαιρείται εύκολα η φλούδα τους. Μόλις κρυώσουν τα βάζετε σε γυάλινο μπολ μαζί με το λάδι τους και συμπληρώνετε όσο ακόμα ωμό λάδι χρειάζεται προκειμένου να τα σκεπάζει. Διατηρούνται στο ψυγείο για 1 μήνα.

Πώς θα τα καταναλώσετε

Υπέροχος μεζές για ψητά ψάρια και κρεατικά.

Δοκιμάστε το στο μείγμα του κιμά για μπιφτέκια.

Σερβίρετέ τα με ζεστό, φρυγανισμένο ψωμί και μαλακά, πικάντικα τυριά.