Υλικά για 5 μερίδες

 

250 γρ. ζάχαρη

250 γρ. νερό

περίπου 1/2 κιλό φράουλες

3 κουταλάκια χυμό λεμονιού

 

Εκτέλεση

 

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι τα 250 γρ. ζάχαρη με τα 250 γρ. νερό και αφήστε τα να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, κατεβάστε το σιρόπι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Καθαρίστε και κόψτε σε μικρά κομματάκια τις φράουλες και χτυπήστε τις στο μπλέντερ για να τις κάνετε πολτό. Στη συνέχεια βάλτε τον πολτό από τις φράουλες και τα τρία κουταλάκια χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα στο μάτι να ζεσταθούν, μέχρι να φτάσουν λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και ανακατέψτε με το σιρόπι. Βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη. Ανά μία ώρα πρέπει να το βγάζετε, να ανακατεύετε και να το βάζετε πάλι πίσω στην κατάψυξη. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 3-4 φορές πριν σερβίρετε.