Η Κάια Τζόρνταν Γκέρμπερ σίγουρα δεν είναι ένα συνηθισμένο 18χρονο κορίτσι. Είναι το νέο ανερχόμενο αστέρι στον χώρο του μόντελινγκ, κόρη του θρυλικού σούπερ μόντελ Σίντι Κρόφορντ και ένα από τα διασημότερα it girls του πλανήτη. Κάθε της επίσημη εμφάνιση κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και κάθε της outfit γίνεται τάση. Όλα δείχνουν ότι η νεαρή Κάια πρόκειται να μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον.

Ας τη γνωρίσουμε λοιπόν λίγο καλύτερα.

 

Γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 2001 και γονείς της είναι ο επιχειρηματίας Ραντ Γκέρμπερ, ο οποίος αρχικά εργαζόταν ως μοντέλο, και η Σίντι Κρόφορντ. Ο κατά δύο χρόνια μεγαλύτερος αδελφός της, Πρίσλεϊ, είναι επίσης μοντέλο. Σε ηλικία μόλις 10 ετών η Γκέρμπερ ξεκίνησε την καριέρα της στο μόντελινγκ, κάνοντας το πρώτο της διαφημιστικό για την παιδική σειρά του οίκου Versace.

Το 2017 έκανε το ντεμπούτο της στις πασαρέλες, περπατώντας για την κολεξιόν του Calvin Klein. Μέχρι σήμερα έχει περπατήσει για τους μεγαλύτερους οίκους μόδας, όπως Marc Jacobs, Burberry, Alexander Wang, Coach, Prada, Chanel, Fendi, Moschino και Versace, ενώ έχει ποζάρει για διεθνούς φήμης περιοδικά, όπως η «Vogue», η «Teen Vogue» και το «Pop Magazine».

Το 2018 ήταν η χρονιά που η Κάια μας έδειξε ότι έχει έρθει για να μείνει. Συνεργάστηκε με τον εμβληματικό σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ για τη δημιουργία της κολεξιόν KarlxKaia, ενώ παράλληλα ήταν το πρόσωπο του αρώματος Daisy του Marc Jacobs. Την ίδια χρονιά, η απήχησή της στα social media ξεπέρασε εκείνη των Κένταλ Τζένερ, Μπέλα και Τζίτζι Χαντίντ.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Κάια γιόρτασε τα 18α γενέθλιά της με ένα λαμπερό πάρτι στη Νέα Υόρκη. Για την εμφάνισή της επέλεξε τον ίδιο κορσέ που είχε φορέσει η μητέρα της 27 χρόνια πριν, στα MTV Awards, αποδεικνύοντας όχι μόνο την τεράστια ομοιότητα μεταξύ τους αλλά και το ότι είναι άξια διάδοχός της.

Για τη ρουτίνα ομορφιάς της

«Προσπαθώ να κρατάω τη ρουτίνα ομορφιάς μου απλή. Νομίζω η καλύτερη συμβουλή που μου έχει δώσει η μητέρα μου σχετικά με την περιποίησή μου είναι πως “όσο πιο απλή τόσο καλύτερα”. Μερικές φορές, όσο περισσότερα εφαρμόζεις στο δέρμα σου τόσο πιο πολύ το εξαγριώνεις. Ειδικά όταν δεν δουλεύω, περιορίζομαι στα βασικά».

Τα αγαπημένα της tips ομορφιάς

«Για λαμπερό δέρμα χρησιμοποιώ λάδι με βιταμίνη Ε, το οποίο έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Επίσης, έχω μάθει από τους makeup artists με τους οποίους έχω συνεργαστεί ότι δεν πρέπει να βγάζω τα φρύδια μου, αλλά να τα αφήνω φυσικά».

Η συνήθεια που τη χαλαρώνει

«Νομίζω ότι θα προκαλέσει έκπληξη στους περισσότερους το ότι μου αρέσει να γράφω σε χαρτί. Οι άνθρωποι της γενιάς μου δεν χρησιμοποιούν συνήθως στυλό και χαρτί, αλλά εγώ το κάνω. Ακόμη και όταν ταξιδεύω πάντα παίρνω μαζί μου ένα σημειωματάριο και δεν νομίζω να το αλλάξω ποτέ αυτό».

Για τη διατροφή της

«Το να μείνω σε φόρμα είναι σίγουρα κάτι το οποίο σκέφτομαι, αλλά δεν το αφήνω να με επηρεάσει. Είμαι δραστήρια, αλλά δεν πρόκειται να πάω γυμναστήριο μόλις ξυπνήσω ή να μη φάω πίτσα. Αν υπάρχει πίτσα ή παγωτό, σίγουρα θα φάω. Αν όχι τώρα, πότε θα τα φάω; Ξέρω ότι όταν μεγαλώσω δεν θα μπορώ να τρώω ό,τι θέλω χωρίς να ανησυχώ για το σώμα μου».

 

 

Για το φλερτ

«Οταν δουλεύω δεν έχω την ενέργεια ούτε καν να φλερτάρω με κάποιον. Λυπάμαι, απλώς δεν μπορώ. Αλλά δεν χάνω την ελπίδα για παντοτινή αγάπη. Εχω ένα τάβλι σπίτι μου και αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται ένα κορίτσι. Οταν είμαι σπίτι ζω σαν να είμαι 70 χρόνων. Είμαι μια γριά ψυχή».

Για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

«Τα social media έχουν αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο κόσμος τα μοντέλα. Παλαιότερα τα βλέπαμε ως πλάσματα της φαντασίας που ήταν κάπως αποκομμένα από τον πραγματικό κόσμο. Και ενώ τώρα αυτή η μαγεία έχει φθαρεί κάπως, πιστεύω ότι είναι για καλό. Νομίζω ότι αυτό βοηθάει τα νέα κορίτσια να συνειδητοποιήσουν ότι τα μοντέλα δεν δείχνουμε συνέχεια αψεγάδιαστα».

Για την ομοιότητα με τη μητέρα της

«Από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησα την καριέρα μου στη βιομηχανία της μόδας, μου έλεγαν συχνά ότι μοιάζω με τη μαμά μου. Οσο μεγαλώνω, αυτό συμβαίνει όλο και πιο πολύ. Παλιά δεν μπορούσα να δω αυτή την ομοιότητα, όμως τώρα πια δεν μπορώ να μας ξεχωρίσω στις φωτογραφίες. Ομως η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση είναι όταν κάποιος μου λέει ότι συμπεριφέρομαι σαν τη μαμά μου. Πέραν της ομορφιάς της, είναι ένας υπέροχος άνθρωπος».

Για τον χώρο της μόδας

«Μεγάλωσα μέσα στον κόσμο του μόντελινγκ και της μόδας, οπότε μου είναι κάτι οικείο από τότε που με θυμάμαι. Ενώ τα περισσότερα παιδιά είχαν εικονογραφημένα βιβλία, εγώ είχα βιβλία φωτογραφίας. Ωστόσο, η ιδέα του τι πραγματικά κάνει ένα μοντέλο είναι μια έννοια που δύσκολα μπορεί να καταλάβει ένα παιδί. Οσες γνώσεις κι αν μπορούσε να μου δώσει η μαμά μου, υπάρχουν κάποια πράγματα που απλά έπρεπε να ζήσω η ίδια. Η βιομηχανία της μόδας είναι διαφορετική σήμερα».

Το πρότυπο ομορφιάς της

«Το πρότυπο ομορφιάς μου ήταν πάντα η μητέρα μου. Νομίζω ότι δείχνει όμορφη όταν χαμογελάει και είναι ο εαυτός της. Μου έχει μάθει την αξία της φυσικής και πραγματικής ομορφιάς».