Υλικά

 

60 γρ. αλεύρι

180 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

30 γρ. κακάο (ή 100 γρ σοκολάτα)

100 γρ. λιωμένο βούτυρο

Διαδικασία

 

Σε ένα μπολ χτυπήστε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Κοσκινίστε το αλεύρι και ρίξτε στο μείγμα τα αυγά και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε και προσθέστε το κακάο ή τη λιωμένη σοκολάτα. Συνεχίστε το ανακάτεμα και στο τέλος βάλτε το λιωμένο βούτυρο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε τη φόρμα ή το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσετε. Ρίξτε το μείγμα της σοκολατόπιτας στη φόρμα και ψήστε για 15-17 λεπτά στους 175 βαθμούς.