Η οργάνωση των ρούχων μπορεί να γίνει μία χρονοβόρα και κουραστική διαδικασία, εκτός αν ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα για να φτιάξουμε την τέλεια ντουλάπα. Μετατρέψτε τo σε κάτι δημιουργικό και ευχάριστο και μην το βλέπετε ως καταναγκασμό.

Βάλτε δυνατά την αγαπημένη σας μουσική και ξεκινήστε!

Αδειάζουμε και καθαρίζουμε. Ανοίξτε όλα τα συρτάρια και τα ράφια στις ντουλάπες, αδειάστε τα και καθαρίστε με ένα πανάκι. Μπορείτε να βάλετε πίσω τα ρούχα παντός καιρού και εποχής, όπως είναι τα t-shirts και οι φόρμες.

Αποθηκεύουμε τα υπόλοιπα σε κούτες ή χώρους αποθήκευσης. Συνήθως το κάνουμε εκεί που έχουμε ήδη βάλει τα χειμωνιάτικα, γι’ αυτό και αφήνουμε τα καλοκαιρινά για το τέλος.

Ελέγχουμε τυχόν φθορές και τη μυρωδιά τους. Αν σας έρχονται έντονες οσμές από τα ρούχα, αερίστε τα στο μπαλκόνι. Ενα μικρό κόλπο για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες μυρωδιές είναι να πάρετε το σκεύος με το οποίο ψεκάζετε όταν σιδερώνετε και να το γεμίσετε με δύο μεγάλα ποτήρια νερό και ένα μικρό ποτήρι βότκα. Ενα άλλο τρικ για τα παλτό σας είναι να τα κρεμάσετε στο μπάνιο ενώ κάνετε ντους ώστε να απορροφήσουν τους ατμούς.

Τα tips της οργάνωσης

 

  1. Ξεκινήστε με τα ψηλότερα ράφια για να βάλετε τα πολύ χοντρά ρούχα που δεν θα χρειάζεστε σε καθημερινή βάση.
  2. Διπλώστε κανονικά τις μπλούζες και τα πουκάμισα από ακριβό ύφασμα, όπως το κασμίρ, και μην τα κρεμάτε γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να τραβηχτούν και να ξεχειλώσουν.
  3. Αν όμως σκοπεύετε να βάλετε τα μεταξωτά ρούχα σε κρεμάστρες, επιλέξτε εκείνες που έχουν γέμισμα από βαμβάκι ώστε να μην τραβηχτούν και φθαρεί το ύφασμα.
  4. Φροντίστε να βάζετε κάθε κατηγορία (παντελόνια, φούστες, αθλητικά t-shirts) μαζί, ώστε να μην τα ψάχνετε και να ξέρετε πού θα βρείτε τι. Αν είστε ακόμα πιο οργανωτικοί, μπορείτε να τα κατηγοριοποιήσετε ανά χρώμα και να έχετε μία ψυχαναγκαστική μεν, όμορφη δε ντουλάπα.
  5. Κρατήστε δύο ή τρία συρτάρια για τα εσώρουχα και τα αξεσουάρ σας.

H κατηγορία παπούτσια

 

Κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της (αλλά και άνδρας) έχει στην κατοχή της αρκετά ζευγάρια, ανεξαρτήτως εποχής. Για να σκοτώσετε τα βακτήρια, αλλά και την ενοχλητική μυρωδιά, βουτήξτε μία μπατονέτα σε οινόπνευμα και καθαρίστε καλά τις σόλες.

Αλλες φυσικές λύσεις που έχετε για τον σκόρο είναι η κανέλα σε κομματάκια ανάμεσα στα ρούχα, το αποξηραμένο θυμάρι ή δενδρολίβανο, τα αιθέρια έλαια του τριαντάφυλλου και οι πλάκες πράσινου σαπουνιού.