Βουίσματα, κουδουνίσματα, τραγουδάκια στα ελληνικά και τα αγγλικά, φωτάκια, δονήσεις και αμέτρητα χρώματα. Όλα αυτά κρύβονται μέσα στο κουτί με τα παιχνίδια του παιδιού μου – αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι τα αγαπημένα μου πρόσωπα είναι αποφασισμένα να το κακομάθουν όσο περισσότερο γίνεται. Κι όμως, όσο και αν γούρλωσε τα μάτια του από ενθουσιασμό την πρώτη φορά που τα είδε, κάθε περίπλοκο υπερσύγχρονο παιχνίδι θα επισκιάζεται πάντα από το (πλέον πολύ ταλαιπωρημένο) βουβό αρκουδάκι που του χαρίσαμε τον πρώτο μήνα που ήρθε στη ζωή μας.

Το παιχνίδι που μεγάλωσε γενιές και γενιές εξακολουθεί να ασκεί γοητεία στα παιδιά μας. Και πρέπει να χαιρόμαστε γι’ αυτό, αφού μέσα στην απλότητά του, καταφέρνει να ενισχύσει το πνεύμα, την ψυχολογία και πλέον ακόμη και την υγεία τους.

 

Το αρκουδάκι του είναι εκεί…

… όταν η μαμά λείπει

Κανένας ήχος δεν αγχώνει τα μικρά μας περισσότερο από την εξώπορτα που ανοίγει όταν η μαμά φεύγει από το σπίτι. Τα αρκουδάκια τους εξασφαλίζουν ότι συνεχίζουν να νιώθουν ασφαλή. Όταν τα αγκαλιάζουν ή τα νανουρίζουν, τα παιδιά μιμούνται τις κινήσεις της μαμάς και του μπαμπά και με αυτόν τον τρόπο συνεχίζουν να τους νιώθουν κοντά τους.

… όταν δεν ξέρει τι να πει

Τα νήπια δεν φημίζονται για την ικανότητά τους να εκφραστούν ψύχραιμα. Τα ξεσπάσματά τους, είτε πρόκειται για κλάματα είτε για θυμό, συχνά φαίνονται ανεξήγητα και σε εμάς, αλλά και σε εκείνα. Αν χρησιμοποιήσουμε σοφά το αρκουδάκι τους, θα καταφέρουμε να μάθουμε ποιο είναι το πρόβλημα – αρκεί να μετατρέψουμε την κατάσταση που μας προβληματίζει σε παιχνίδι ρόλων. Για παράδειγμα, μπορούμε να ρωτήσουμε “αρκουδάκι, γιατί κλαις όταν η μαμά βγαίνει από το δωμάτιο;” και έπειτα, όταν το παιδί απαντήσει, να εξηγήσουμε στο… αρκουδάκι γιατί θα πρέπει να δει τα πράγματα με άλλο μάτι.

… όταν προσπαθεί να μάθει

Σίγουρα έχετε δει τα παιδιά σας να ντύνουν τα αρκουδάκια τους, να τους “πλένουν τα δόντια” ή να τα “κάνουν μπάνιο”. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια, καταφέρνουν να αντιληφθούν καλύτερα το πώς λειτουργεί ο κόσμος, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, αλλά και να μάθουν να φροντίζουν τους άλλους και να τους δίνουν αγάπη. Ακριβώς όπως κάνουμε και εμείς για εκείνα.

… όταν μαθαίνει να κάνει φίλους

Ποιο παιδί δεν έχει περάσει ατέλειωτες ώρες μιλώντας με το αρκουδάκι του; Με αυτό τον τρόπο “προβάρει” τις κοινωνικές του δεξιότητες και μαθαίνει να προσεγγίζει με μεγαλύτερη ευκολία τους… πραγματικούς του φίλους. Και σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να βάλουμε κι εμείς το χεράκι μας και μέσα από παιχνίδια ρόλων, να του μάθουμε να μοιράζεται, αλλά και να ελέγχει τις αρνητικές του αντιδράσεις.

… για να ενισχύσει την υγεία του

Τώρα το αρκουδάκι των παιδιών μας παύει να είναι ένα απλό παιχνίδι και γίνεται το όχημα που γεμίζει τον οργανισμό τους με πολύτιμες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Οι Chewy Vites από την Vican, οι παιδικές βιταμίνες με μορφή αρκουδάκια – ζελεδάκια από φυσικό χυμό φρούτων, χωρίς ζάχαρη συντηρητικά και τεχνητά χρώματα, είναι μια απολαυστική και αποτελεσματική λύση ώστε να είμαστε σίγουροι ότι το μικρό μας παίρνει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, ενώ παράλληλα… διασκεδάζει.

Αυτά τα εύκολα στη μάσηση, διασκεδαστικά ζελεδάκια έρχονται σε έξι διαφορετικούς τύπους ώστε να καλύψουν κάθε πιθανή ανάγκη των παιδιών μας: Πολυβιταμινούχο Plus με 12 βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, που εξασφαλίζει την καλή υγεία και ανάπτυξη των μικρών μας. Βιταμίνη C ή Πρόπολη και Εχινάκεια, για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την προστασία από ιώσεις και κρυολογήματα. Με Ασβέστιο και βιταμίνη D3 για γερά οστά και δόντια – και, φυσικά, με λαχταριστή γεύση φράουλα. Με σίδηρο και πολυβιταμίνες για δύναμη, ζωτικότητα και ενέργεια που θα τα βοηθήσει να ανταποκριθούν στο βαρύ καθημερινό τους πρόγραμμα. Και ποιος θα φανταζόταν ότι τα Ωμέγα3, αντί για την γεύση ψαριού που συνήθως αντιπαθούν τα παιδιά, θα μπορούσαν να «καμουφλαριστούν» ως λαχταριστό ζελεδάκι – πορτοκάλι;

Η σειρά ολοκληρώνεται με ζελεδάκια – αρκουδάκια με προβιοτικά και φυτικές ίνες, τα οποία εξασφαλίζουν την καλή υγεία του πεπτικού συστήματος των παιδιών μας. Με άλλα λόγια, φροντίζουν σφαιρικά την καλή λειτουργία και ανάπτυξη του οργανισμού τους, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

– Όσον αφορά τις ηλικίες, οι δοσολογίες έχουν ως εξής:

Όλα τα Chewy Vites:

Παιδιά 1-3 ετών: 1 αρκουδάκι
Παιδιά άνω των 4 ετών: 1 αρκουδάκι

Προβιοτικά:

Παιδιά 3 ετών: 1 αρκουδάκι
Παιδιά 4 ετών & άνω: 1 – 2 αρκουδάκια

Μάθετε περισσότερα για τις Chewy Vites από την Vican εδώ και εδώ.