Μπορεί ή πανδημία του κοροναϊού να έφερε τα πάνω-κάτω στην φετινή διοργάνωση της Eurovision, ωστόσο τα πάντα είναι έτοιμα για η μεγάλη βραδιά της 16ης Μαϊού και το δίωρο σόου «Europe Shine A Light» .

Η ΕΒU, μετά την ακύρωση της φετινής διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού ετοιμάζεται να τιμήσει με έναν διαφορετικό τρόπο τους 41 καλλιτέχνες που θα συμμετείχαν στον φετινό, ακυρωθέντα 65ο διαγωνισμό.

 

Μετά από απαίτηση χιλιάδων fans η EBU πήρε τελικά την απόφαση να διοργανώσει έναν ιστορικό online «τελικό» με τους καλλιτέχνες να τραγουδούν από το σπίτι τους, χωρίς να βαθμολογούνται.

Έτσι το «μένουμε σπίτι» πυροδότησε την ιδέα να γίνει για πρώτη φορά ένας ιστορικός ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού μέσα από online μετάδοση, με όλους τους καλλιτέχνες να τραγουδούν τα κομμάτια τους από το σπίτι τους.

Το σόου όπως ανακοινώθηκε μέσα από την σελίδα της Eurovision θα μεταδοθεί από το κανάλι της Eurovision στο YouTube.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνουν γνωστά, στο οnline σόου «Europe Shine A Light» θα παιχτούν βιντεοσκοπημένα και τα 41 τραγούδια (30 δευτερόλεπτα από το καθένα, με τα πιο δυνατά σημεία του τραγουδιού).

Παρουσιαστές της βραδιάς η οποία  δεν θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα- θα είναι οι Chantal Janzen, Edsilia Rombley και Jan Smit, οι οποίοι ανήμερα τη 16η Μαΐου θα παρουσίαζαν κανονικά τον μεγάλο τελικό της 65ης Eurovision.

Άρωμα Ελλάδας

 

Φυσικά, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει το «Superg!rl» Στεφανία Λυμπερακάκη.

 

 

Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου δεν θα μεταδώσουν το φετινό show με την ΕΡΤ να βρίσκεται μέχρι σήμερα σε αναζήτηση αντικαταστάτη.

Εκτός όμως από τους 41 καλλιτέχνες του φετινού διαγωνισμού, η EBU ετοιμάζει και μια ξεχωριστή ενότητα για την όλη βραδιά με τίτλο «Eurovision Heroes», με καλλιτέχνες που συνέδεσαν το όνομά τους με τον διαγωνισμό τραγουδιού.

Μεταξύ αυτών θα είναι η Ελενα Παπαρίζου, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στον 50ό διαγωνισμό του 2005 με το τραγούδι «My Number One», καθώς επίσης και η Ελένη Φουρέιρα, η οποία το 2018 κατέλαβε τη δεύτερη θέση για την Κύπρο με το «Fuego».