Χρώμα, άνεση και μοτίβα που κινητοποιούν την αστείρευτη φαντασία τους: Αυτά είναι τα μυστικά για την τέλεια διακόσμηση του παιδικού δωματίου. Και ειδικά φέτος, που τα μικρά μας έχουν περάσει περισσότερο χρόνο σε αυτά από ό,τι θα ήθελαν, μια ανανέωση του χώρου τους μοιάζει επιβεβλημένη.

Φυσικά, για να τους δώσουμε την αίσθηση ενός “ολοκαίνουργιου” δωματίου, δεν είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σε αγορές επίπλων ή σε διαδικασίες που θα ξεβολέψουν το παιδί, όπως το βάψιμο των τοίχων. Μερικές στρατηγικές επιλογές λευκών ειδών, χαλιών, μαξιλαριών και άλλων αντικειμένων, είναι αρκετές για να μεταμορφώσουμε την εικόνα του χώρου του με ελάχιστα έξοδα και καθόλου κόπο.

Κλινοσκεπάσματα για όνειρα γλυκά

Ένα σετ από καινούργια σεντόνια σε έντονα χρώματα, ένα εντυπωσιακό κουβερλί ή μια πικέ κουβέρτα από δροσερό ύφασμα, είναι αρκετά για να αλλάξουμε τελείως την ατμόσφαιρα του παιδικού δωματίου, αλλά και τη διάθεση των παιδιών. Γνωρίζοντάς το καλά, σύντομα καταλήξαμε στην νέα συλλογή NEF – NEF Homeware Spring – Summer 2020, που συνδυάζει τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά χρώματα και μοτίβα, με οικολογικά υφάσματα που σέβονται την παιδική επιδερμίδα.

Από την πλευρά μας, λατρέψαμε τα έντονα ροζ και γαλάζια παστέλ, αλλά και τα πρωτότυπα prints που εμπνέουν την παιδική φαντασία.

Τα πιο απαλά χρώματα της άμμου, όμως, μπορούν να αυξήσουν τη χαλάρωση και την ηρεμία που νιώθουν στο δωμάτιό τους τα πιο υπερκινητικά παιδιά.

Ο ουρανός με τ’ άστρα

Μια ακόμη έξυπνη προσθήκη που χαρίζει άμεσα επιπλέον άνεση, χαλάρωση, ζεστασιά και πρακτικότητα στο παιδικό δωμάτιο, είναι τα διακοσμητικά μαξιλάρια. Επιλέγοντας τα κατάλληλα σχήματα και σχέδια, το παιδί θα καταλήξει να τα χρησιμοποιεί όχι μόνο για να ξαπλώσει επάνω τους, αλλά και για να παίξει μαζί τους. Και ποιο πιτσιρίκι δεν αγαπά τα ουράνια σώματα; Η νέα συλλογή της NEF – NEF Homeware περιλαμβάνει μαλακά μαξιλάρια σε σχήμα αστεριών και σύννεφων για τους μικρούς ονειροπόλους, αλλά και γάτας ή σκύλου για τα παιδιά που πάντα θα προτιμούν τα ζωάκια.

Γωνιές γεμάτες φαντασία

Με πολύ λίγα βήματα, μπορούμε να διαμορφώσουμε μια γωνίτσα στο δωμάτιο του παιδιού, όπου θα μπορεί να ξεφυλλίζει τα βιβλία του ή να παίζει δημιουργικά παιχνίδια που αφήνουν τη φαντασία του να καλπάσει. Για να το πετύχουμε, αρκούν μερικά κάδρα, μπόλικα μαξιλάρια και φυσικά ένα αφράτο χαλί. Ανάμεσα στα δροσερά χρώματα, σχέδια και μοτίβα της νέας συλλογής NEF – NEF Homeware, εμείς ξεχωρίζουμε το ροζ βαμβακερό χαλί σε σχήμα καρδιάς.

Βουτιές στη μπανιέρα

Εκτός από το δωμάτιό του, τα κατάλληλα λευκά είδη μπορούν να μεταμορφώσουν και την εμπειρία του μπάνιου του. Ένα μπουρνούζι από ύφασμα υψηλής ποιότητας που θα χαϊδεύει το δερματάκι του, αλλά και σε σχέδια ή μοτίβα που του επιτρέπουν να αντιμετωπίσει τη διαδικασία ως παιχνίδι, μπορεί να είναι το κίνητρο που θα μετατρέψει ένα πιτσιρίκι που αντιπαθεί το νερό σε… αμφίβιο! Για παράδειγμα, τα παστέλ μπουρνούζια με τύπωμα γάτα ή σκύλος της νέας συλλογής της NEF – NEF Homeware θα το βοηθήσουν να απολαύσει τα πλατσουρίσματα στη μπανιέρα.

Μπορείτε να γνωρίσετε ολόκληρη τη νέα συλλογή NEF – NEF Homeware Spring – Summer 2020 για το βρεφικό/παιδικό δωμάτιο, αλλά και για το υπόλοιπο σπίτι εδώ.