Κοροναϊός: Γιατί 1 στους 4 Αμερικάνους δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο – Τι φοβούνται

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσίασε το πρακτορείο Reuters, ένας στους τέσσερις ενήλικες δεν ενδιαφέρεται να κάνει το εμβόλιο που θα προστατεύσει από τη λοίμωξη που προκαλεί ο Covid-19.
23 Μαΐου 2020 | 06:00

Μπορεί οι ειδικοί να περιμένουν πως και πως την εύρεση του σωστού εμβολίου ώστε να αντιμετωπιστεί ο κοροναϊός από την… ρίζα του, ωστόσο φαίνεται πως οι πολίτες των ΗΠΑ έχουν άλλη άποψη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσίασε το πρακτορείο Reuters, ένας στους τέσσερις ενήλικες δεν ενδιαφέρεται να κάνει το εμβόλιο που θα προστατεύσει από τη λοίμωξη που προκαλεί ο  Covid-19.

Το πρακτορείο αναφέρει πως ο Νο.1 λόγος που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο είναι πως νιώθουν ανασφάλεια για κάτι που επρόκειτο να παρασκευαστεί τόσο βιαστικά.

Ειδικότερα λιγότερα από τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται «πολύ» ή «αρκετά» για το εμβόλιο.

Ειδικότερα:

 

  • Το 14% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται καθόλου να εμβολιαστούν
  • Το 10% δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται και πολύ
  • Το 11% είπαν ότι δεν είναι σίγουροι για το αν τους ενδιαφέρει
  • Όπως ήταν αναμενόμενο τα ποσοστά αυτά εξέπληξαν τους επιστήμονες. Πίστευαν ότι θα είναι υψηλότερα, δεδομένου ότι ο κοροναίός έχει ήδη κοστίσει τη ζωή 96.354 Αμερικανών πολιτών.

 

«Περιμέναμε ότι το τουλάχιστον 75% του πληθυσμού θα ενδιαφερόταν να εμβολιαστεί», δήλωσε ο Dr William Schaffner,  καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής στον Τομέα Λοιμωδών Νόσων του Πανεπιστημίου Vanderbilty, στο Νάσβιλ. «Είναι αρκετά χαμηλότερα τα ποσοστά της έρευνας, δεδομένης της εκτεταμένης ενημέρωσης για την πανδημία».

Άλλες μελέτες έχουν υπολογίσει ότι πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού για να επιτευχθεί ανοσία αγέλης. Κατ’ αυτήν, αρκετοί άνθρωποι έχουν ανοσία σε μία λοιμώδη νόσο, με αποτέλεσμα να αποτρέπεται η διασπορά της και στους μη-εμβολιασμένους.

Πρόσφατα Άρθρα
Κακοκαιρία Byron: «Δεν έχει τελειώσει» – Οι επτά περιοχές που θα σαρώσει 5 Δεκεμβρίου 2025, 12:34
Αυστραλία: Το πείραμα που δοκιμάζει αν μπορούμε να προστατεύσουμε τους ανήλικους από τα social media 5 Δεκεμβρίου 2025, 11:38
Κλειστά τα σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron – Σε ποιους άλλους δήμους της χώρας δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία 4 Δεκεμβρίου 2025, 16:48
Κακοκαιρία Byron: Αναμένεται δύσκολο 48ωρο με ισχυρές βροχές 4 Δεκεμβρίου 2025, 08:29
Παιδική θνησιμότητα: Η ανεπαρκής ανάπτυξη ως τρίτη κύρια αιτία 3 Δεκεμβρίου 2025, 14:18
Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: «Δεν είναι ημέρα γιορτής αλλά διεκδίκησης» 3 Δεκεμβρίου 2025, 14:13
Ξεκινά η κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσει; 3 Δεκεμβρίου 2025, 09:14
AI στα σχολεία: Ποια χώρα έχει τα πρωτεία; 2 Δεκεμβρίου 2025, 19:05
Καιρός: Nέα κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και νοτιάδες – Πότε και πού θα χτυπήσει 2 Δεκεμβρίου 2025, 08:43
Ελένη Φουρέιρα: Τρυφερή εξομολόγηση για τον σύντροφο και τον γιο της που της άλλαξε τη ζωή 30 Νοεμβρίου 2025, 10:52
ΗΠΑ: Έρευνες για πιθανή συσχέτιση 10 παιδικών θανάτων με εμβόλια COVID — Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία 30 Νοεμβρίου 2025, 10:47
Σημαντικό βήμα κατά του παιδικού καρκίνου: Το επίτευγμα δύο Ελλήνων επιστημόνων 30 Νοεμβρίου 2025, 10:38
Πτώση θερμοκρασίας και ισχυρά φαινόμενα το Σάββατο με την κακοκαιρία Adel 29 Νοεμβρίου 2025, 09:03
Υπογονιμότητα: Συστάσεις ΠΟΥ, για πρώτη φορά στην ιστορία! 29 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Βία ανηλίκων: Εξαπλώνεται ο εφιάλτης 28 Νοεμβρίου 2025, 09:08
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version