Φέτος ο Μάιος δεν αστειεύτηκε. Με τον ξαφνικό του καύσωνα και τις λαχταριστές του λιακάδες μας ανάγκασε να επισπεύσουμε πολλές διαδικασίες. Για παράδειγμα, ποιος είναι εκείνος που δεν έχει ήδη αρχίσει να ονειρεύεται διακοπές; Μαζί με αυτές τις φωτεινές σκέψεις, μας ανάγκασε να μπούμε με ραγδαίους ρυθμούς και σε μια λιγότερο ευχάριστη διαδικασία: Κατεβάζοντας τα καλοκαιρινά ρούχα από το πατάρι, συνειδητοποιήσαμε ότι για άλλη μια χρονιά το βλαστάρι μας αναπτύχθηκε με απίστευτους ρυθμούς. Και εκτός από την καθιερωμένη μας περηφάνια, ήρθαμε αντιμέτωποι και με το αιώνιο ερώτημα: Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος να επιλέξουμε τα καινούργια ρούχα του μικρού μας;

Έξυπνα tips για την καλοκαιρινή του γκαρνταρόμπα

Προτεραιότητα η άνεση

Όσο διαφορετικό κι αν είναι το φετινό καλοκαίρι, ξέρουμε πολύ καλά ότι κάποια πράγματα θα παραμείνουν ίδια. Τα παιδιά θα βρουν τρόπους να τρέξουν, να παίξουν, να γρατζουνίσουν τα γόνατά τους και να εμπλακούν σε κάθε μορφής περιπέτεια. Τα ρούχα τους πρέπει να εξυπηρετούν αυτές τις πηγαίες ανάγκες. Επιλέγοντας κομμάτια που εφαρμόζουν σωστά, εξασφαλίζουμε πως θα έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν ελεύθερα και να απολαύσουν τη Φύση.

Βάλτε φαντασία

Σκεφτείτε πώς επιλέγετε τα καθημερινά σας ρούχα. Το πιθανότερο είναι ότι εκτός από την πρακτικότητά τους, αναζητάτε σε αυτά και έμπνευση για την ημέρα σας. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά σας. Επιλέγοντας ρούχα που εξάπτουν την απεριόριστη φαντασία τους, δεν τους φτιάχνετε απλώς τη διάθεση, αλλά ενισχύετε και την έμφυτη δημιουργικότητά τους. Για παράδειγμα, η φετινή παιδική συλλογή της H&M, με την υπογραφή της Πολωνής σχεδιάστριας Karolina Kijak-Dzikońska, αντλεί την έμπνευσή της από τη φύση. Ζέβρες, φλαμίνγκο, καμηλοπαρδάλεις, καρχαρίες, χρωματιστά ψάρια και αστερίες συνθέτουν πολύχρωμα prints που γεμίζουν τις παιδικές μέρες ζωντάνια και ενέργεια.

Μικροί εξολοθρευτές

Υπάρχουν στιγμές που πραγματικά πιστεύουμε ότι ακόμη και αν όλα τους τα ρούχα ήταν φτιαγμένα από… σίδερο, τα παιδιά μας θα κατάφερναν να τα καταστρέψουν. Άλλωστε, διαθέτουν τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για αυτό το σκοπό: Μαρκαδόρους που αποδεικνύονται ανεξίτηλοι μόνο τη στιγμή της μπουγάδας, όρεξη για τρέξιμο που ανακόπτεται μόνο μέσα από μια εντυπωσιακή πτώση και, φυσικά, ένα αλάνθαστο ταλέντο να χάνουν τα πράγματά τους χωρίς καν να χρειαστεί να βγουν από το σπίτι. Για αυτό και οι αγορές παιδικών ρούχων θα πρέπει να είναι ποιοτικές, όχι όμως και ακριβές. Ψάχνοντας στην νέα παιδική κολεξιόν της H&M, θα ανακαλύψετε φορέματα, t-shirts, παντελόνια, σορτς και φούστες, αλλά και ντένιμ τζάκετ και ελαφριά φούτερ για τα δροσερά βράδια, σε τιμές που ξεκινούν από 2,99€.

Διακήρυξη ανεξαρτησίας

Κανείς δεν χρησιμοποιεί τη φράση «μόνος μου» περισσότερο από ένα νήπιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ακατανίκητη διάθεσή τους για ανεξαρτησία πρέπει, δυστυχώς, να καμφθεί. Για ποιο λόγο να γίνει, όμως, το ίδιο και στην περίπτωση των ρούχων τους; Αφήνοντας τα παιδιά μας να επιλέξουν κάποια από τα καλοκαιρινά τους outfit, δεν ενισχύουμε μόνο την αίσθηση αυτονομίας που έχουν ανάγκη για να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, αλλά και αποφεύγουμε αχρείαστους καβγάδες. Αν ανησυχείτε ότι το γούστο τους δεν είναι ακόμη αρκετά… εκλεπτυσμένο, αφήστε τα να διαλέξουν ανάμεσα σε συγκεκριμένες εναλλακτικές. Και δώστε έμφαση στα «καλά» τους. Ναι, σε εκείνα που αρνούνται να φορέσουν όταν έχετε ήδη αργήσει να φύγετε από το σπίτι.

Των φρονίμων οι γονείς…

…ψωνίζουν και για του χρόνου. Ο φετινός ξαφνικός καύσωνας, δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Κάθε χρόνο, προσπαθούμε να ντύσουμε τα παιδιά μας με ρούχα κατάλληλα για την εποχή, επιλέγοντας ανάμεσα στο πρώην t-shirt και νυν… crop – top, το πρώην φαρδύ τζιν και νυν στενή βερμούδα και το πρώην φόρεμα και νυν μακρύ μπλουζάκι. Αντ’ αυτού, μπορούμε να επωφεληθούμε από τις φετινές προσφορές για να καλύψουμε και τις ανάγκες που ξέρουμε ότι θα παρουσιαστούν στο μέλλον, εξοικονομώντας παράλληλα και χρήματα. Από τις 25 Μαΐου μέχρι την 1η Ιουνίου, πραγματοποιώντας τις αγορές μας στα φυσικά καταστήματα H&M κερδίζουμε 20% έκπτωση κάθε φορά που η αξία των αγορών για το παιδί ξεπερνά τα 40€. Επομένως, γιατί να μην εξασφαλίσουμε ότι του χρόνου θα είναι καλοντυμένο ήδη από την πρώτη μέρα του καλοκαιριού;