Τα έχουμε απόλυτη ανάγκη για τη διατήρηση της υγείας μας, όμως τα χρησιμοποιούμε και για την ενίσχυση της ομορφιάς μας. Αντιβακτηριακά ή ενυδατικά, εμπλουτισμένα με βιταμίνες ή με υλικά για απολέπιση, βρίσκονται σε κάθε σπίτι – και μάλιστα σε ποικιλία. Κι όμως, σε αντίθεση με τις μάσκες ομορφιάς ή τα scrub, ελάχιστοι από εμάς έχουν σκεφτεί να φτιάξουν τα δικά τους σπιτικά σαπούνια.

Στην πραγματικότητα, η παρασκευή τους είναι από σχετικά έως εξαιρετικά εύκολη, ανάλογα με τη μέθοδο που θα χρησιμοποιήσουμε, ενώ το αποτέλεσμα είναι δεδομένο ότι θα μας αποζημιώσει. Μπορούμε να δημιουργήσουμε χειροποίητο σαπούνι υψηλής ποιότητας.

Η εύκολη λύση

 

Ο πιο απλός τρόπος να φτιάξετε τα δικά σας σαπούνια είναι με τη μέθοδο melt & pour, κατά την οποία θα χρησιμοποιήσετε βάση σαπουνιού από γλυκερίνη.

Τι θα χρειαστείτε

 

* 500 γρ. βάση σαπουνιού

* Αιθέριο έλαιο (εμείς χρησιμοποιήσαμε τριαντάφυλλο)

* Χρώμα για σαπούνι melt & pour

* Οινόπνευμα σε βαποριζατέρ

* Φόρμες σιλικόνης

* Προαιρετικά: Πέταλα λουλουδιών, βότανα, μπαχαρικά (εμείς προτείνουμε πέταλα από τριαντάφυλλο)

 

Πώς θα το φτιάξετε

 

  • Τρίψτε τη βάση από γλυκερίνη και τοποθετήστε την σε ένα μπολ. Λιώστε την σε χαμηλή φωτιά σε μπεν μαρί ή τοποθετήστε την για κάποια δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Προσέξτε να μη φτάσει σε σημείο βρασμού.
  • Περιμένετε μέχρι να φτάσει στους 50 βαθμούς – δηλαδή να κρυώσει αλλά να μην πετρώσει – και προσθέστε 30 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο, μερικά αποξηραμένα πέταλα και, αν το επιθυμείτε, λίγους κόκκους από πιπέρι. Δώδεκα σταγόνες χρώμα είναι αρκετές για ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα. Ανακατέψτε απαλά μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές.
  • Τοποθετήστε το στις φόρμες σιλικόνης και ψεκάστε το με λίγο οινόπνευμα για να μη σχηματιστούν φυσαλίδες.
  • Αφήστε το να κρυώσει για δύο με τρεις ώρες και ξεφορμάρετε. Το σαπούνι σας είναι έτοιμο!