Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμφάνιση του δέρματός μας είναι η χρήση ενός απολεπιστικού προκειμένου η ανακύκλωση των κυττάρων να γίνεται με πιο γρήγορο ρυθμό, υποστηρίζει ο διάσημος δερματολόγος δρ. Howard Μurad. Η απολέπιση πρόκειται για το βήμα περιποίησης που μας δίνει άμεσα και ορατά αποτελέσματα αφού απομακρύνοντας αυτά τα τραχιά κύτταρα, το χρώμα και η υφή του δέρματός μας βελτιώνονται σχεδόν αμέσως.

Μάλιστα, η διαδικασία της δημιουργίας ενός σπιτικού peeling είναι πιο απλή απ’ ό,τι φαντάζεστε. Στα peeling σώματος συνήθως ως βάση χρησιμοποιείται η μαύρη ζάχαρη ή το χοντρό αλάτι, το οποίο είναι ιδανικό και για τα σκληρά σημεία, όπως πέλματα και αγκώνες, ενώ προσθέτοντας μερικές κουταλιές ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας το απολεπιστικό σας θα είναι έτοιμο. Ωστόσο, στα peeling προσώπου πρέπει να αποφεύγονται οι μεγάλοι κόκκοι που μπορεί να τραυματίσουν το δέρμα.

Παρακάτω σας δείχνουμε μία διαφορετική συνταγή που θα αναζωογονήσει το δέρμα του προσώπου σας και θα το κρατήσει απαλό.

Υλικά

 

4 κουταλιές της σούπας ελληνικός καφές

1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

 

Διαδικασία

 

Ρίξτε σε ένα μπολ τα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια απλώστε το peeling στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήστε το να δράσει για ένα λεπτό και αφαιρέστε το. Το δέρμα σας αμέσως μετά θα αποκτήσει πιο λεία υφή.