Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, το imommy και το Μέλι Αττική ζήτησαν από τα παιδιά να αγαπήσουν τις μέλισσες, να μάθουν τα πάντα για αυτές και στο τέλος να τις ζωγραφίσουν, για να λάβουν αυτόματα μέρος στον διαγωνισμό τους, κερδίζοντας πλούσια δώρα. Έκτοτε, τα e-mail μας πλημμύρισαν από αμέτρητες παιδικές ζωγραφιές, κάνοντας το έργο της επιλογής των νικητών πολύ πιο δύσκολο από ό,τι είχαμε φανταστεί.

Φτερωτοί εργάτες και σπουδαίες βασίλισσες

Για άλλη μια φορά, βρεθήκαμε μπροστά σε μια απόδειξη της αστείρευτης φαντασίας και δημιουργικότητας των παιδιών. Όλοι οι μικροί συμμετέχοντες προσέγγισαν το θέμα – τις πολύτιμες μέλισσες – με τη μοναδική ματιά τους και μας χάρισαν μια σειρά από πολύχρωμες και τρυφερές εικόνες. Οι μέλισσες μπήκαν σε ρόλο εργατών σε ευφάνταστα εργοστάσια, ντύθηκαν βασίλισσες και ήρθαν να χαιρετήσουν τους μικρούς τους φίλους πετώντας μέσα από ανοιχτά παράθυρα και πετώντας πάνω από γαλήνια ρυάκια.

Ανάμεσα σε εκατοντάδες φτερωτές ζωγραφιές, καταφέραμε με πολύ κόπο και ακόμη μεγαλύτερη χαρά να ξεχωρίσουμε τους τέσσερις μεγάλους νικητές, που κέρδισαν υψηλής ποιότητας μέλι Αττική και άλλα νόστιμα και υγιεινά δώρα.

Ώρα, λοιπόν, να δώσουμε τέλος στην αγωνία και να παρουσιάσουμε τις ζωγραφιές που κέρδισαν τα τέσσερα πρώτα βραβεία!

Στην πρώτη θέση βρέθηκε η μικρή βασίλισσα των μελισσών, που με το κιτρινόμαυρο φόρεμά της υποδέχτηκε τα ακούραστα έντομα, κάνοντας πράξη το σύνθημα «Beecome a friend» και κερδίζοντας 12 kg εκλεκτό, ελληνικό μέλι Αττική.

 

Και ακολούθησαν οι τρεις ακόμη νικητές που κέρδισαν από μια τσάντα με προϊόντα από το Μέλι Αττική, δείχνοντάς μας πώς φαντάζονται την καθημερινότητα των εργατικών μελισσών, με όλο τον κόπο και τις περιπέτειες που περιλαμβάνει, προκειμένου να φέρουν στο πιάτο μας το μέλι, έναν πραγματικό «υγρό χρυσό», γεμάτο με περισσότερες από 200 πολύτιμες ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

 

 

 

Μέσα από τον διαγωνισμό, το βραβευμένο για την ποιότητα και τη σταθερή γεύση του Μέλι Αττική, είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τις επόμενες γενιές για τη σημασία της μέλισσας για τη ζωή μας.  Άλλωστε, εδώ και 90 χρόνια, σε συνεργασία με 2.000 Έλληνες παραγωγούς και με διαρκείς επενδύσεις στην έρευνα, το Μέλι Αττική επιτυγχάνει όχι μόνο την ανώτερη ποιότητα του μελιού που φέρνει στα ράφια μας, αλλά και την ενίσχυση της υγείας των μελισσών.