Ο Σκορπιός, ως ζώδιο του νερού συχνά έχει αρκετές εναλλαγές στη διάθεσή του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν του είναι εύκολο να ελέγξει την κυκλοθυμία του, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε αρκετά σύνθετες διαδικασίες για να νιώσει συναισθήματα για κάποιο άλλο άτομο.

Εξωτερική εμφάνιση

Δεν κοιτάζει τόσο την εμφάνιση κάποιου γιατί δεν είναι αυτό που απαραίτητα θα τον κάνει να νιώσει ενδιαφέρον.  Δεν τον απασχολεί τόσο η εμφάνιση από την άποψη ότι τον κουράζουν οι όμορφοι άνθρωποι που ωστόσο δε μπορούν να κάνουν μια σοβαρή και ενδιαφέρουσα συζήτηση.

 

Βαριέται

Είναι το ζώδιο που βαριέται πάρα πολύ εύκολα. Για αυτό, φρόντισε να του δείξεις όλο το ενδιαφέρον σου και να ανοίξεις θέματα συζήτησης τα οποία είναι πρακτικά και όχι μόνο θεωρητικά.

 

Ανασφάλειες

Στην καθημερινή του ζωή και ιδίως όταν έχει σχέση, περνάει αρκετά στάδια στα οποία αμφιβάλλει για τον ίδιο του τον εαυτό με αποτέλεσμα να θέλει την επιβεβαίωσή σου συνέχεια. Μη μπαίνεις σε διαδικασία ψυχολογικά χειριστικών τακτικών, διότι αυτό αντιθέτως θα τον απομακρύνει από εσένα. Δεν είναι Λέων, ή Τοξότης για να του αρέσει κάτι τέτοιο άλλωστε.

 

Ζήλια

Είναι από τα πιο κτητικά και ζηλιάρικα ζώδια. Αυτό όμως δε σου δίνει το δικαίωμα να τον κάνεις να νιώθει άσχημα και να ζηλεύει συνεχώς. Το θέμα είναι ωστόσο ότι όταν ένας Σκορπιός ζηλεύει, είναι μάλλον ήδη στο στάδιο που σε έχει ερωτευτεί.

 

Τι να κάνεις;

Δώσε έμφαση στα παραπάνω χαρακτηριστικά. Είναι τα στοιχεία «κλειδιά» του πώς σκέφτεται όταν είναι σε σχέση. Μην τον κάνεις να σε βλέπει ως δεδομένο/η, αλλά ούτε να αδιαφορείς πλήρως γιατί έτσι θα σηκωθεί και θα φύγει.

Δείχνε του τι νιώθεις για εκείνον, αλλά παράλληλα άσε τον να έχει τον δικό του χώρο και χρόνο για να αναπτύξει και εκείνος τα αντίστοιχα συναισθήματα. Αν του κάνεις δώρα για έκπληξη να ξέρεις ότι θα τα κρατάει σε ένα συρτάρι ως αναμνηστικά, που θα τα κοιτάζει όταν θα νιώθει μόνος του.